Ludovic Orban atacă dur programul lui Streinu Cercel. "Persoanele în vârstă fac parte din planul de relaxare"

Ultima actualizare:

    Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos
Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos

După Renate Weber și Klaus Iohannis, a venit și rândul premierului Ludovic Orban să atace programul "Vacanța mare", lansat în spațiul public de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului “Matei Bals”. Ludovic Orban acuză de ”lipsă de responsabilitate” pe cei care susţin în spaţiul public idei conform cărora vârstnicii ar putea fi scoşi din familiile lor şi duşi în spaţii speciale, administrate de către autorităţi, el spunând că Guvernul nu ia în calcul astfel de măsuri.

”Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului şi critic sever aruncarea în spaţiul public a unor propuneri care nu au intrat în filtrul analizei şi nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul Guvernului. (...) Nu avem de gând să impunem nicio restricţie suplimentară pentru persoanele în vârstă, persoanele în vârstă vor face parte din planul de relaxare (...) nu vor fi supuse niciunei discriminări”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR.

Planul lui Streinu cercel inlcude o noua categorie vulnerabilă
Planul lui Streinu cercel inlcude o noua categorie vulnerabilă

"Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea a normalitate pentru relaxarea măsurilor, sigur că pentru fiecare  relaxarea unei măsuri gândim cu mare atenţie ce risc epidemiologic există în cazul renunţării la fiecare  măsură restrictivă şi doar după o evaluare foarte serioasă vom face paşii de revenire spre normalitate”, a mai spus şeful Guvernului.

Măsurile de relaxare se adresează și celor vârstnici

Ludovic Orban a arătat că măsurile de relaxare vor fi luare gradual şi îi va avea în vedere pe toţi cetăţenii români, indiferent de vârsta lor. ”Mai exact, această relaxare îi priveşte şi pe părinţii şi bunicii noştri”, a afirmat Orban. El a cerut populaţiei să urmărească doar comunicările oficiale ale autorităţilor şi să nu ţină cont de ”opiniile personale care sunt exprimate de diverşi actori publici”. „Din păcate toate aceste informaţii prezentate public într-un mod manipulatoriu au generat extrem de multă teamă şi suferinţă în rândul părinţilor şi bunicilor noştri”, a spus Orban. El a spus că a fost sunat de vârstnici care l-au rugat să nu fie băgaţi în spaţii de carantină. Ludovic Orban a precizat că măsurile de relaxare a restricţiilor vor fi luate ”atunci când vom fi convinşi că riscul de răspândire este minim”.

Citește și:

Planul "Vacanța Mare" al lui Streinu Cercel a băgat spaima în populație. Ce spune Avocatul Poporului

Planul "Vacanța mare" al lui Streinu Cercel: bătrânii să fie izolați încă 3 luni. Sunt vizate şi persoanele de peste 40 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net