Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: „Din cauza creşterii numărului de cazuri, mai aşteptăm să luăm o decizie”

Ultima actualizare:

    Orban a anunțat că va fi amânată redeschiderea restaurantelor în spații închiseFoto: Arhivă Click
Orban a anunțat că va fi amânată redeschiderea restaurantelor în spații închiseFoto: Arhivă Click

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 10 iulie, că încă nu se poate lua decizia redeschiderii restaurantelor din spațiile închise. Acestaa dat de înţeles ca restaurantele nu se vor redeschide la data de 15 iulie şi că decizia va fi amânată.

Deși după discuţia pe care premierul a avut-o, la începutul lunii iulie, cu reprezentanţii restaurantelor, aceştia au primit promisiunea că vor putea deschide unităţile în maximum o săptămână, în prezent însă, şeful Executivului spune că încă se aşteaptă cu redeschiderea restaurantelor, care prezintă un risc crescut de infectare cu noul coronavirus, potrivit OMS.

Orban a declarat că numărul mare de noi cazuri  de îmbolnăvire din ultima vreme a dus la decizia de a se demara controale ample în toate zonele unde nu se respectă regulile.

Întrebat, vineri, 10 iulie, într-o conferinţă de presă, la Tulcea, dacă urmează, în 15 iulie, o nouă relaxare a restricţiilor, premierul Ludovic Orban a spus că obiectivul este limitarea răspândirii virusului, care „nu se poate face în condiţiile revenirii aproape la normal”.

„Am declarat mobilizare generală, vor fi controale peste tot unde avem semnale că nu se respectă regulile. Controalele vor fi de o severitate maximă, direct proporţionale cu gradul de încălcare a regulilor de protecţie sanitară”, a spus el.

Premierul a precizat că Guvernul nu poate accepta să fie puşi în pericol cei 80, 90 la sută dintre români care respectă regulile, de către nişte oameni care nu le respectă în mod deliberat, sau ignorând pericolul, sau după ce au căzut în capcana celor care dezinformează.

„Un om, dacă se îmbolnăveşte, îi pune în pericol pe cei apropiaţi, familia, colegii. Nu putem accepta această situaţie, obiectivul nostru este limitarea răspândirii virusului”, a spus premierul.„Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde să-mi fie iertat, deşi am avut discuţii, din cauza creşterii numărului de cazuri, încă mai aşteptăm să luăm această decizie.

Competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatrele, cinematografele în spaţii închise, concertele simfonice, opera - acestea au rămas închise. Ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roşie”, a spus Orban.

„Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare, într-un domeniu, atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, care ne îngrijorează şi ne determină la o atitudine energică pentru a asigura repectarea regulilor, de către toţi actorii instituţionali”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net