Premierul ​Ludovic Orban a vorbit duminică (19 ianuarie), la HotNews.ro LIVE că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”.


De asemenea, el a vorbit și despre dublarea alocațiilor, amânată la ultima ședință de Guvern până la 1 august, după rectificarea bugetară.

„E cert  că le creştem. Vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”. El a spus că legea de dublare a alocaţiilor este „o răzbunare a PSD”. potrivit news.ro.

Mărirea pensiilor nu e certă: „Depinde de cum evoluează economia!”

De evoluţia economică depinde şi majorarea pensiilor. Întrebat dacă acestea vor creşte cu 40% din septembrie Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”.

„Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte eco consolidată, să relansăm investiţiile să îmbunătăţim colectarea. Vom creşte pensiile cu siguranţă, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung Vom creşte şi alocaţiile, vom încerca să asigurăm o creştere cât mai mare. (...) Sper să nu vină şi o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a explicat Orban la Hotnews.ro.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: