Ludovic Orban: „Următoarea creștere a alocațiilor va fi la 1 ianuarie 2022”

Ultima actualizare:

    Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi critică pe liberalii care şi-au anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNLFoto: arhiva personală
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi critică pe liberalii care şi-au anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNLFoto: arhiva personală

Ludovic Orban a precizat luni seara, la finalul ședinței Coaliției de guvernare, că următoarea creștere a alocațiilor pentru copii va fi data de 1 ianuarie 2022, și nu 1 iulie 2021. Așa cum prevede amendamentul depus la legea de adoptare a ordonanţei, adoptată de Senat și aflată în dezbatere la Camera Deputaților.

Ludovic Orban: Creșterea de la anul, printr-o eventuală OUG

"Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (...) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea - n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă", a declarat, luni seara, Orban, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Nu sunt bani pentru o majorare a alocațiilor anul acesta

Întrebat despre majorarea din iulie, Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare.

"Banii respectivi cu siguranţă la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari - cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie. (...) Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă", a adăugat liderul PNL, citat de Agerpres.

Alocațiile pentru copii cresc în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

Însă, luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net