«Mă doare, mami meu, mă doare»

Ultima actualizare:

    Patul micuţei e plin de fotografiile Nicoletei (foto: Sever Gheorghe)
Patul micuţei e plin de fotografiile Nicoletei (foto: Sever Gheorghe)

Ultimele cuvinte ale Nicoletei, fetiţa de 4 anişori care s-a stins, după ce a fost plimbată prin trei spitale din Capitală, îi răsună ca un ecou necontenit Mădălinei, mama îngeraşului din Bolintin Deal. „Treziţi-o, nu o lăsaţi aşa!", strigă către ceruri femeia distrusă de pierderea singurului copil.

Primul copil şi, totodată, unicul nepot al familiei Şerban zace acum într-un sicriu alb, îmbrăcată din cap până-n picioare în culoarea inocenţei, cu Minnie Mouse de pluş lângă ea.

În curtea în care până mai ieri răsunau râsetele fetiţei domnea, ieri, o linişte apăsătoare. Din când în când, Mădălina, mama copilului, izbucnea într-un plâns sfâşietor.

Minnie Mouse, jucăria preferată a Nicoletei, o va însoţi pe fetiţă şi în mormânt

simeon stalpnicul png

Bunicii priveau pierduţi spre poartă, acolo de unde sperau să apară nepoţica lor care le alina bătrâneţea. „Era cel mai iubit copil din lumea asta. Ne-au omorât mândreţe de fată! Cine e vinovat de pierderea noastră?", se întrebau cu ochii în lacrimi bătrânii.

Şi zecile de jucării, de care Nicoleta avea grijă ca de ochii din cap, încă îşi mai aşteaptă stăpâna. Sunt aşezate frumos pe pat, împreună cu toate fotografiile din care micuţa le zâmbeşte părinţilor cu toată căldura.

Leagănul Nicoletei era ieri plin de coroane şi flori

simeon stalpnicul png

Mădălina nu poate să uite nici o clipă calvarul prin care a trecut duminică, la Spitalul Alfred Rusescu, atunci când s-a trezit urcând trei etaje cu copilul în braţe, alergând cu disperare spre Secţia Reanimare. Femeia a luptat pentru viaţa singurului copil aproapa de una singură.

„Când am simţit că trupul îi înţepeneşte, ochii i se învineţesc şi guriţa i se încleştează am simţit cum îmi fuge pământul de sub picioare. Asistenta mi-a spus „Du-te cu ea la geam". Eu am luat-o în braţe şi am fugit pe scări, de la etajul 1, la etajul 4, la Reaminare. M-am şi împiedicat, am căzut cu Nicoleta cu tot... Copilul meu se ducea încet-încet ... Cred că mi-a murit în braţe", reuşeşte să articuleze Mădălina printre suspine.

Femeia mai povesteşte că totul s-a petrecut dimineaţă, în jurul orei 8.00. Copilul făcuse din nou febră, iar mama chemase asistenta în ajutor. Însă nici nu a apucat să termine de injectat antitermicul, că Nicoleta îşi pierduse cunoştinţa.

„Şi doar îi spusese asistentei că o doare, însă aceasta nu a băgat-o în seamă, a spus doar că nu are ce să fie dureros", mai spune cea care a stat zi şi noapte alături de fetiţa ei. Nicoleta Şerban a fost internată la Spitalul Alfred Rusescu sâmbătă după-amiază, cu infecţie în gât, după ce fusese consultată pe 15 mai la Spitalul Grigore Alexandrescu, de unde primise tratament la domiciliu. Pe 19 mai s-a întors la control, însă au trimis-o la Spitalul Victor Babeş, iar de aici la Spitalul Alfred Rusescu.

Încă nu se cunosc cauzele decesului

Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să verifice şi să raporteze modul în care s-a acordat asistenţă medicală în cazul fetiţei de 4 ani decedate la Spitalul Alfred Rusescu.

Prof. dr. Dan Dermengiu, managerul Institutului de Medicină Legală, a declarat pentru Agerpres că se aşteaptă rezultatele histopatologice, de microbiologie, toxicologie, pentru că datele de până acum nu evidenţiază o cauză a decesului. Pe certificatul de deces înmânat părinţilor e notat "stop cardio-respirator acut".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net