Ajută la prinderea infractorilor, sunt puternici, inteligenţi, nu-şi trădează niciodată partenerul şi nu pot fi suspectaţi de corupţie. Câinii poliţişti sunt un adevărat ajutor pentru oamenii legii. Ei trec însă prin sute de ore de antrenamente.


Athos, un Ciobănesc German de 7 ani, e unul dintre cei mai buni câini poliţişti din Constanţa. A prins după miros hoţi, violatori, tâlhari şi a contribuit astfel la rezolvarea multor anchete. În 2010, chiar a fost premiat.

El a găsit un violator care se ascundea sub pat, într-o casă situată la 3 km de locul agresiunii, scrie Replica de Constanţa. Însă câinii poliţişti ies la pensie la 9 ani. Aşa că lui Athos îi trebuie un înlocuitor, care să aibă timp să se antreneze în următorii doi ani.

Athos este în slujba Poliţiei Constanţa de 6 ani


Cea care îi va călca pe urme e căţeluşa Bella, adusă de la Sibiu, la Poliţia Constanţa, doar de câteva zile. Bella e un ciobănesc german de 3 luni şi încă nu a fost dresată. Marţi, însă, la demonstraţiile de Ziua Poliţiei, a stat cu ochii numai pe Athos, care a descoperit, în timpul unui exerciţiu, o bombă ascunsă într-un portbagaj. Bella o să îi calce pe urme, însă numai după ce va lua lecţii de el.

Loading...