A mai căzut un cap din Guvernul Cioloș

Ultima actualizare:

    Vlad Alexandrescu a fost ministrul Culturii timp de cinci luni
Vlad Alexandrescu a fost ministrul Culturii timp de cinci luni

Nici o zi fără demisie la nivel înalt! Vlad Alexandrescu a plecat, astăzi, din fruntea Ministerului Culturii. Gestul i-a fost impus.

Demnitarul și-a dat demisia din Guvern la cererea premierului Dacia Cioloș. Acesta a vrut capul lui Vlad Alexandrescu, pe motiv că nu a gestionat corespunzător situația de la Opera Națională București (ONB).

Alexandrescu și-a anunțat demisia pe pagina lui de Facebook, într-un text lung și cuprinzător, o scrisoare adresată premierului: "Domnule Prim-Ministru, în fața rezistenței opace la schimbarea structurală pe care am încercat să o inițiez, să o dezvolt și să o pun în practică în instituțiile de cultură din România, în fața ostilității nedezmințite a aparatului refractar la regândirea modalităților de funcționare a instituțiilor publice de cultură, a relației dintre sectorul independent și cel public, vă prezint demisia mea. În mandatul scurt pe care l-am avut, am fost preocupat în primul rând să redau Ministerului Culturii credibilitatea și importanța pe care administrația culturală trebuie să o aibă într-o societate europeană modernă." Așa și-a început fostul ministru al Culturii scrisoarea deschisă.

Vicepremierul Vasile Dâncu s-a întâlnit ieri cu angajații instituției, după ce la începutul lunii a izbucnit un scandal între ei.

Conducerea interimară a ONB a scos de pe site funcția de director artistic, pe care o avea Johan Kobborg. Acesta din urmă a demisionat și astfel s-au format două tabere.

Scandalul iscat a făcut ca în tot acest timp să nu mai aibă loc spectacole.

Ministrul Culturii este al treilea demisionează în ultimele zile, după ministrul Muncii, Ana Costea și ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

Cioloș anunțase de mai mult timp o remaniere a Guvernului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net