Mămica unuia dintre bebelușii cu coronavirus mărturisește: «Două zile am trăit un film de groază»

Ultima actualizare:

    Un bebelus este infectat cu Covid-19 deși mama lui nu are virusul (Imagine cu caracter ilustrativ)foto: Shutterstock
Un bebelus este infectat cu Covid-19 deși mama lui nu are virusul (Imagine cu caracter ilustrativ)foto: Shutterstock

Zece bebeluși au fost confirmați cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Timișoara, după ce au fost externați. Testele mamelor au fost negative. Acum, una dintre femeile care are un bebeluș infectat cu Covid-19 vorbește despre condițiile din spital, dar și despre facptul că cei de la DSP nu au anunțat-o oficial de test, ci a fost nevoită să afle din alte surse.

Cele 10 familii care au aflat că nou-născuții lor au coronavirus sunt speriate și cer explicații. Una dintre mămici a intrat în direct la Sinteza zilei, luni seara, 6 aprilie, mărturisind că cei de la DSP nu au anunțtat-o de rezultatul testului, ci a fost nevoită să afle din alte surse.

"Astăzi am aflat că rezultatul bebelușului meu este pozitiv, dar bineînțeles nu de la cei de la DSP. Am aflat din alte surse rezultatul. Până în clipa de față nu am fost sunatănici măcar o dată de cei de la DSP nici pentru rezultatul meu, nici pentru cel al bebelușului meu. Am aflat de la televizor și dintr-o altă sursă. Am fost externată joi și am aflat rezultatul luni. Bebelușul nu are niciun simptom, stăm în autoizolare alături de soțul meu, ne luăm temperatura. Nu avem niciun simptom, dar e deranjant că cei de la DSP nu ne anunță și trebuie să aflăm noi din alte surse", și-a început tânăra mărturisirea.

Nu numai la capitolul comunicare are lucruri de reproșat, ci și în privința mâncării pe care au primit-o toate mămicile pe perioada internării: iaurt la prânz, iar la cină, posibilitatea de a alege între un corn cu unt și un ou fier sau un corn și o felie de parizer.

"Cel mai probabil de la asistente s-au infectat bebelușii. Toate mămicile sunt negative. Sâmbătă m-am internat. Până luni nu a purtat nimeni nicio mască, abia miercuri ne-au oferit și nouă măști. Miercuri, în jurul orei 22.00, am fost testate noi și bebelușii.

Pentru mămici, să ți se ofere la prânz un iaurt, iar la cină un corn cu unt și un ou fiert sau posibilitatea de a alege un corn cu o felie de parizer ... O mămică are nevoie de hrană pentru a face lăptic pentru bebelușul ei. Joi s-a început curățenia în maternitate, ni s-au dat bebelușii în salon. Erau mămici care nu aveau lapte, bebelușii aceia nu au primit mâncare timp de cinci ore. S-au dus mămicile la asistente să ceară lapte praf și biberoane pentru a-i hrăni și nu li s-a oferit. În cele din urmă au fost luați bebelușii și au fost hrăniți, dar am trăit două zile un film de groază'", a spus mămică într-o intervenție la Antena 3.

Ce au transmis autoritățile

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timiş să demareze de urgenţă o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuţi depistaţi pozitiv la COVID-19.

"Din primele informaţii, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou-născuţi în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative", se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net