Managerul Spitalului de Urgențe Suceava, Vasile Râmbu, a fost suspendat de șeful Consiliului Județean, la propunerea secretarului de stat Nelu Tătaru. Decizia a fost luată ca urmare a situației dramatice din spital, în cpndițiile în care peste 80 de cadre medicale sunt confirmate în acest moment cu noul coronavirus.


Nelu Tătaru a declarat, miercuri, la Antena 3, că a propus suspendarea contractului de management al lui Vasile Râmbu.

"Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur a fost de acord, dar, conform procedurii, trebuie aprobat de CJ, în a cărui subordine este spitalul", a spus Tătaru.

"În urma solicitării secretarului de stat Nelu Tătaru, l-am suspendat pe managerul spitalului Vasile Râmbu. L-am desemnat în loc pe Florin Filip, şeful secţiei de Chirurgie şI Ortopedie Pediatrică", a declarat Gheorghe Flutur, pentru News.ro.

Gheorghe Flutur, infectat cu noul coronavirus

Flutur a mai spus că se simte bine şI că va rămâne 14 zile la Spitalul Judeţean Suceava, unde este internat după ce a fost confirmat cu coronavirus.

Echipa Ministerului Sănătăţii care a verificat situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, unde peste 80 de medici şi asistente au fost infectaţi cu coronavirus, a decis închiderea unităţii medicale în următoarele 48 de ore pentru dezinfecţie. Cei 124 de pacienţi care mai sunt internaţi în spital, unii cu COVID-19, vor fi transferaţi spre alte unităţi medicale. În spitalul din Suceava sunt 1.300 de angajaţi.

În cursul zilei de marţi, echipa Ministerului Sănătăţii condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, a făcut o primă evaluare a activităţii Spitalului Clinic Judeţean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 14 morți, dintre care 6 la Suceava! 906 persoane infectate

În plină pandemie de coronavirus, Primăria Suceava a dat 27.000 € pe beculeţe de Paşte

 
 
Loading...