Angajații companiilor care își întrerup activitatea din cauza apariției unor cazuri de infectare cu coronavirus vor primi indemnizație de șomaj tehnic. Este măsura venită din partea Guvernului, după ce România a început să se confrunte cu un număr mare de îmbolnăviri cu virusul ucigaș.


Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o Ordonanță de Urgență prin care a instituit o nouă măsură de sprijin a angajaților și angajatorilor care sunt nevoiți să întrerupă activitatea din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor salariați.

Măsură guvernamentală. Șomaj tehnic pentru colegii de serviciu ai celor infectați cu coronavirus

Astfel, dacă Direcția de Sănătate Publică dispune suspendarea activității unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu coronavirus, toți angajații, cu excepția celor aflați în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Sprijinul financiar se va acorda pe toată perioada în care activitatea este suspendata, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

‘‘Aceste măsuri de protecție socială la nivelul angajatorilor, cu caracter excepțional, sunt necesare pentru a evita pierderea de locuri de muncă, creșterea ratei de excluziune socială, precum și amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a căror activitate a fost afectată direct de epidemie și restul populație‘‘, au anunțat reprezentanții Ministerului Muncii.

Astăzi, 23 iulie, au fost registrate 1.112 noi cazuri de infectări cu coronavirus.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/totul-despre-somajul-tehnic-cand-primesti-banii-si-cine-trebuie-sa-depuna-actele

https://www.click.ro/news/national/telefonic-unic-despre-somajul-tehnic-aici-afli-informatii-si-depui-acte

 
 
Loading...