Medic de familie, ucis de coronavirus în doar patru zile: «A fost un om deosebit»

Ultima actualizare:

    Doctorii n-au izbutit  să-şi salveze  colegul de breaslă  Foto: Inquam Photos
Doctorii n-au izbutit să-şi salveze colegul de breaslă Foto: Inquam Photos

O nouă dramă în rândul personalului medical! Mihai Buescu (69 de ani), doctor de familie în comuna vasluiană Vinderei, s-a stins marţi, după ce a fost confirmat cu virusul SARS - CoV - 2. Localitatea se confruntă cu o transmitere comunitară rapidă: inclusiv primăria a fost închisă, după ce jumătate dintre angajaţi s-au îmbolnăvit.

Locuitorii din Vinderei sunt în stare de şoc, după ce Mihai Buescu, medicul de familie din comuna vasluiană, s-a prăpădit marţi. Doctorul anunţase sâmbătă, 7 noiembrie, că şi el, şi ceilalţi membri ai personalului medical de la cabinet sunt infectaţi cu virusul SARS - CoV - 2. Întrucât prezenta simptomatologie uşoară, el a rămas iniţial în izolare la domiciliu, însă ulterior a ajuns la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde starea de sănătate i s-a agravat, pe fondul comorbidităţilor.

Când şi-a anunţat pacienţii că este infectat cu noul coronavirus, doctorul Buescu şi-a liniştit pacienţii, după ce în comună se zvonise că ”vor fi predaţi” altui medic de familie. ”Vă rog să fiţi înţelegători şi să aveţi răbdare, deoarece această perioadă va trece şi lucrurile vor reveni la normal (...) Vă mulţumesc mult şi vă asigur de faptul că, imediat ce starea mea de sănătate îmi va permite, voi reveni cu forţe noi la muncă. O seară bună şi Dumnezeu să ne ajute pe toţi!”, transmitea medicul Mihai Buescu.  

Maseurul  Gabriel Gabora
Maseurul Gabriel Gabora

«Mihai Buescu a fost un om deosebit»

Din păcate, după 4 zile, agresivitatea virusului l-a răpus pe doctor, care îşi desfăşura de 30 de ani activitatea la dispensarul medical din comună. ”Regret profund dispariţia fulgerătoare a domnului doctor Buescu Mihai. A fost un om deosebit, care a deservit această comunitate zi şi noapte. Acest virus perfid a dus la agravarea stării sale de sănătate, cauzând decesul”, spune edilul comunei, Ionuţ Ghiur. De altfel, comuna Vinderei se confruntă cu o transmitere comunitară accentuată a noului coronavirus. Primăria e deja închisă, după ce jumătate dintre angajaţi au fost confirmaţi pozitiv, scrie adevarul.ro. În ultimele zile, două femei din comună, una de 67 de ani şi alta de 70 de ani, au decedat pe fondul complicaţiilor survenite în urma infectării cu temutul virus. 

«Drum lin spre Ceruri, coleg drag!»


    Maseurul  Gabriel GaboraFoto: Facebook
Maseurul Gabriel GaboraFoto: Facebook

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a înregistrat marţi noapte primul deces din rândul personalului medical. Gabriel Gabora, maseur la Secţia Neurologie, a murit la două săptămâni de la infectare. Bărbatul de 43 de ani a ajuns la Terapie Intensivă după ce boala s-a agravat, iar plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 90 la sută. ”Drum lin spre Ceruri, Găbiţă! M-am rugat pentru tine şi am sperat, până în ultima clipă, că vei învinge nenorocitul ăsta de virus. Drum lin spre Ceruri, coleg drag!”, a transmis Cristina Nuţă, angajată a spitalului din Buzău. Nu mai puţin de 26 de cadre medicale de la Secţia Neurologie sunt confirmate pozitiv, arată adevarul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net