Medicul-refugiat vine la serviciu cu autostopul

Ultima actualizare:

    N. M. a venit  în România, în urmă cu şase ani, cu bursă de studiu la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
N. M. a venit în România, în urmă cu şase ani, cu bursă de studiu la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

A plecat departe de casă cu bursă de studii și spune că nu vrea să se mai întoarcă în țara natală din cauza războiului. Și-a făcut un rost aici, în România, unde a cerut azil politic. E vorba de un tânăr de 26 de ani, din Afganistan, care a terminat Facultatea de Medicină și lucrează la Spitalul Județean din Baia Mare.

Zilnic, face naveta 30 km, de la Șomcuta Mare, unde e cazat la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil, până la Baia Mare.  

„Mi-am dorit să rămân aici legal şi să-mi continui studiile. Dacă aş fi putut obţine procedura pentru studii în continuare ar fi fost o opţiune mai bună şi m-ar fi ajutat încă câţiva ani. Dar nu am reuşit şi altceva nu mi-a venit în minte decât să solicit azil”, a povestit tânărul, pentru adevarul.ro.

Afganul spune că s-a integrat foarte bine în colectivul de la spital, dar că a trecut și prin situații grele uneori. El mărturisește că a fost strigat „terorist” sau „Bin Laden”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net