Profesorul Adrian Streinu Cercel susţine că, pe lângă miile de infectaţi cu noul coronavirus prezentaţi în cifrele oficiale, sunt de zece ori mai mulţi oameni bolnavi care transmit virusul, fără a şti că sunt bolnav. În acest context atrage atenţia asupra faptului că masca de protecţie trebuie purtată corect.


Adrian Streinu Cercel a avertizat că, dacă numărul îmbolnăvirilor continuă să crească în ritm rapid, atunci este posibil ca în cursul săptămânii viitoare să fie înregistrate chiar și 10.000 de cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. "Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să infecteze. Infectarea persoanelor se face pe stradă, se face acasă când faci petreceri, atunci când te duci în baruri, la serviciu dacă nu sunt respectate regulile minime de igienă. Purtarea măştii pe nas şi pe gură face diferenţa. Mă uit la televizor cu stupoare şi văd că majoritatea sunt cu masca sub nas. O mască purtată sub nas nu ajută la nimic. (...) Dacă mergem în ritmul ăsta, undeva săptămâna viitoare vor fi în jur de 10.000 (de cazuri noi de COVID-19 – n.r.)”, a adăugat el.

Medicul a arătat că în România "stăm la primire, în spitale”, când ar trebui ca toată lumea să ia măsuri pentru ca oamenii să nu se mai infecteze. 
"Nu aş merge pe varianta de carantină, aş merge pe varianta de testare. (...) Această testare nu se face o dată ca niciodată, se face succesiv, în valuri. Ai testat astăzi, dai deoparte, aştepţi patru zile, la patru zile repeţi testarea în aşa fel încât epuizezi pur şi simplu focarele, acolo unde le cunoşti”, a explicat acesta. "Problema este că lumea se infectează cu miile, iar aceste mii trebuie să ştim că mai au în spate de cel puţin încă zece ori mai multe persoane pe care nu le cunoaştem, sunt purtători sănătoşi şi transmit virusul în populaţie în continuare”, a adăugat Streinu-Cercel, potrivit News.ro.
 

 
 
Loading...