Când va fi gata metroul din Drumul Taberei

Ultima actualizare:

    Potrivit ministrului Transporturilor cârtițele nu mai au de săpat la magistrala V de metrou decât în zona Eroilor
Potrivit ministrului Transporturilor cârtițele nu mai au de săpat la magistrala V de metrou decât în zona Eroilor

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a anunțat marți că metroul din Drumul Taberei ar putea fi funcțional pe Magistrala 5 peste un an, la mijlocul anului 2017 relatează Agerpres.Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a anunțat marți că metroul din Drumul Taberei ar putea fi funcțional pe Magistrala 5 peste un an, la mijlocul anului 2017 relatează Agerpres.Scuturile Varvara și Filofteia vor relua pe 15 iulie, săpăturile în zona Eroilor, unde s-a petrecut anul trecut celebra prăbușire a carosabilului

Dan Costescu a inspectat marți șantierul magistralei V de metrou, Eroilor-Valea Ialomiței, pentru a vedea ce s-a schimbat față de precedenta vizită din urmă cu o lună.

„Atunci nu am fost absolut deloc mulțumit de ceea ce am văzut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbări au fost și sunt în bine. Sunt stații care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observă, și pe partea de structură este clar, tunelele sunt racordate. Eu consider că termenul pe care l-am fixat împreună cu constructorii, mijlocul anului 2017 pentru a circula cu metroul, este realist”, a precizat ministrul pentru Agerpres. El a .respins termenul oferit de constructor, sfârșitul lui 2017.

Dan Costescu a promis eliberarea zonei Drumul Taberei de șantiere cât mai devreme și a spus că primii care vor scăpa de lucrări vor fi locuitorii din zona Orizont.

„ De 4 ani, Drumul Taberei este sufocat de șantiere și pentru acele stații unde avem posibilitatea trebuie să le eliberăm cât mai devreme. Primul exemplu, Orizont. Acum două săptămâni mi s-a promis că până pe 15 iulie va fi redat circulației, este aproape gata, mai au până atunci, și dacă merg în ritmul ăsta o să ne putem ține de termene. Urmează celelalte stații unde avem termen până la sfârșitul anului să redăm circulația la suprafață, este vorba de Favorit, Brâncuși, Romancierilor. Și ele pot fi eliberate", a mai arătat ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește zona Eroilor, șeful de la Transporturi a afirmat că încă nu s-a găsit o soluție pentru deblocarea circulației rutiere în zonă.

„La Eroilor este o speță mai complicată. Acolo este vorba de blocarea unui nod important de circulație în București și acolo se caută soluții. Vom veni măcar cu o soluție parțială de deblocare a stației Eroilor și a zonei", a explicat Costescu.

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a subliniat că în zona Eroilor se lucrează în prezent la străpungerea peretelui spre firul 1 al Magistralei 1 de metrou, iar până pe 15 iulie se va muta scutul Varvara pe firul 2.

„La Eroilor se lucrează acum la străpungerea peretelui spre firul 1 al Magistralei 1 de metrou. Până pe 15 iulie se va muta scutul Varvara pe firul 2, acolo unde au fost probleme, unde a existat incidentul acela tehnic. Acesta se va muta până pe 15 iulie pe postamentul care deja este pregătit, se va cămășui cu beton și va începe excavarea așa încât până la 15 august va străpunge firul de pe Magistrala 1 și va fi mutat din nou pentru a continua excavarea spre puțul de scoatere scut spre Operă. Totodată, celălalt scut va străpunge peretele și va ieși fiind mutat ulterior pe firul 2 pentru a excava pe sub Dâmbovița. Ele merg în paralel. Noi am luat în calcul ca excavarea să se realizeze până spre finele anului", a subliniat șeful Metrorex.

Linia de metrou din Drumul Taberei se construieşte deja de patru ani şi jumătate. Ar fi trebuit să fie gata în trei ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net