Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iaşi a fost externată, la cererea familiei

Ultima actualizare:

    Mezzosoprana Maria Macsim Nicioară a fost externatăfoto: Facebook
Mezzosoprana Maria Macsim Nicioară a fost externatăfoto: Facebook

După două luni, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a schimbat patul de spital cu cel de acasă. Familia a dorit acest lucru, având în vedere că artista a făcut unele progrese, iar ori de câte ori se vorbea în rezervă despre plecarea acasă, acesta se înviora, semn că-și dorea să părăsească unitatea medicală.

Două luni a stat pe patul de spital mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, după accidentul dubios de la începutul lunii mai, când artista ar fi căzut pe scări în propria locuință. Mai întâi în comă, la Spitalul de Neurochirurgie Iași, apoi, în ultimele trei săptămâni, a fost transferată la Spitalul de Recuperare, unde a făcut câteva progrese. În acest moment, mezzosoprana mișcă ușor membrele superioare și inferioare pe partea dreaptă, clipește și respiră fără aparate. Medicii spun că viața ei nu mai este pusă în pericol, însă mai pot apărea problem, scrie bzi.ro.

La solicitarea familiei, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost externată de la Spitalul de Recuperare Iași, unde urma un tratament medicamentos. Acum, artista va beneficia de tratament la domiciuliu, urmând să meargă periodic la control. Medicii spun că în momemntele când se vorbea în prezența pacientei despre o eventuală externare, mezzosoprana auzea şi se înviora, semn că înţelegea şi dorea să plece acasă.

Perioada de recuparare va fi una foarte lungă și dificilă, mai spun medicii care au avut-o în grijă. Perioada în care a fost în comă a afectat-o destul de mult. Leziunile suferite după ce ar fi căzut pe scări au fost extrem de puternice și au fost la un pas de a o ucide.

Accident sau tentativă de omor?

Ideea vehiculată imediat după accident, adică faptul că pianistul Codrin Nicoară era agresiv cu artista, se confirm, mai scrie bzi.ro. Surse din cadrul anchetei susțin că au fost stabilite două episoade de violență între soți, dar nu s-a putut stabili dacă în seara respectivă, când mezzosoprana ar fi căzut pe scări, a existat un asemenea episod. Nu se poate spune dacă soțul ei, Codrin Nicoară, a împins-o sau dacă a căzut accidental. Singura care ar putea clarifica totul este Maria Macsim Nicoară, însă starea ei de sănătate nu îi permite să facă asta.

Maria Macsim Nicioară avea probleme în căsnicie

Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare gravă la spital în dimineața zilei de 10 mai, la aproximativ 8 ore după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește alături de soțul său. De altfel, soacra sa a alertat autoritățile, după ce a fost chemată de fiul ei să vadă în ce stare îi este soția. Cei doi au declarat autorităților că artista a căzut pe scări. Între timp, au apărut informații conform cărora mezzosoprana și soțul ei nu ar mai fi fost în relații bune, iar acesta era extrem de violent. Referitor la acest caz, procuroii și polițiștii din Iași fac cercetări într-un dosar deschis in rem pentru tentativă de omor. Maria Macsim Nicioară lucrează de 25 de ani la Opera din Iași și este doctor în muzică.

Citește și:

O lună de la accidentul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. A fost transferată de la ATI într-un salon

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a zăcut opt ore în agonie. Soțul: ”Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net