Motive de bucurie pentru toți românii. Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 12 martie, legea prin care Vinerea Mare devine zi liberă. În acest fel, vom avea o mini-vacanță de patru zile de Paște.


Legea pentru completarea alin. 1 al art. 139 din Codul Muncii a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, la finalul lunii februarie, iar luni, 12 martie, președintele Klaus Iohannis a promulgat-o.

„Iniţiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului, citat de Digi 24.

„În urma analizării zilelor de sărbători legale, putem observa că Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale UE, deci, majoritatea ţărilor”, mai spune iniţiatorul.

Astfel, anul acesta vor fi libere zilele de 6 (Vinerea Mare), 7 (sâmbătă), 8 și 9 aprilie (prima și a doua zi de Paște).

Loading...