Ministerul Finanțelor Publice a transmis că renunță la propunerea de amânare a depunerii declarațiilor fiscale, până la 25 aprilie. Decizia a fost motivată de faptul că, pentru a beneficia de măsurile aprobate pentru sprijinirea mediului de afaceri, companiile trebuie să aibă o situație fiscală actualizată.


Declarațiile fiscale trebuie depuse până la 25 martie, a transmis Ministerul Finanțelor Publice, conform Digi 24.

Ministerul a explicat că, pentru a beneficia de o rambursare a TVA, companiile trebuie să aibă o situație fiscală actualizată.

Ministerul Finanțelor Publice a lansat un amplu program de garantare și subvenționare a creditelor pentru IMM în scopul de a susține mediul privat și în special sectoarele lovite puternic de criza cauzată de virusul COVID-19, dar și măsura de a rambursa cât mai urgent TVA pentru a asigura fluxul de capital, injecții de capital către companii.

Măsurile adoptate de Guvern în ședința de miercuri au fost publicate sâmbătă în Monitorul Oficial.

Iată principalele măsuri adoptate de Guvern

  • nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a ordonanțe de urgență și neachitate până la 30 de zile după încetarea stării de urgență;
  • aceste obligații fiscale nu sunt considerate obligaţii fiscale restante;
  • se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală. Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale.

Aceste măsurile fiscale încetează în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 308 de cazuri. 2 persoane sunt în stare gravă

Oana Roman, afectată financiar din cauza pandemiei: «Ne vom baza pe pensia mamei»

 
 
Loading...