Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a declarat marți seară că pâinea binecuvântată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, iar Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim va fi împărțită de catre voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seara începând cu ora 20.00.


Ministrul Marcel Vela a făcut câteva precizări importante pentru credincioșii care vor sărbători Paștile la sfârșitul acestei săptămâni. În urma unui acord semnat între ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română, voluntarii din parohii și echipajele de ordine vor asigura împărțirea pâinii binecuvântate și a Luminii Sfinte în noaptea de Înviere.

Angajații parohiilor și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii Paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Iată cele mai importante declarații ale ministrului Vela

MAI a semnat un acord cu Patriarhia Română. Vom sprijini Patriarhia la împărțirea Paștilor și a luminii de Înviere oamenilor.

Pâainea binecuvântată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile de către angajații bisericii și voluntari, bineînțeles cu respectarea distanței sociale.

În declarația pe propria răspundere, credinciosul va preciza numele lăcașului de cult la care se va deplasa.

Forțele MAI vor asigura siguranța publică pe toată perioada Sfintelor Paști.

Angajații parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii Paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Distribuirea sfintei lumini adusă de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seară începând cu ora 20.00.

Citește și:

Biserica se mută la televizor și în online

Cum te poți împărtăși, cum se distribuie Lumina și Paștile. Biserica Ortodoxă Română face noi precizări

 
 
Loading...