Ministrul Nelu Tătaru, noi detalii despre vaccinul anti-Covid-19: Va fi gratuit și voluntar

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății, Nelu TătaruFoto: Arhivă Click
Ministrul Sănătății, Nelu TătaruFoto: Arhivă Click

Nelu Tătaru a făcut noi declarații cu privire la cum se va proceda în momentul în care în România va ajunge vaccinul anti-Covid-19. Primii imunizați vor fi cei care lucrează în sistemul medical, iar ultima categorie va fi cea a adulților peste 18 ani, fără comorbidități. Ministrul Sănătății a precizat că vaccinul nu este obligatoriu, ci va fi voluntar și gratuit.

"Trebuie să înțelegem! Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Noi sperăm ca în ianuarie să putem avea prima tranșă și să putem vaccina prima categorie, și anume personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000. Cei fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie, aprilie", a spus Nelu Tătaru.

România va primi un eşantion de 4,6% din fiecare tranşă de vaccin anti-COVID şi există speranța ca până la jumătatea anului viitor să înceapă scăderea numărului de cazuri pozitive.

"Ne imunizăm trecând prin boală sau făcând un vaccin. Existenţa unui vaccin este cea care, la un moment dat, va da şi semnalul de descendenţă a acestei pandemii şi de limitare a efectelor ei. Aceste vaccinuri au un rapel la 21-28 de zile. Crescând imunitatea, avem şi o scădere a transmiterii în comunitate şi atunci vom avea un număr scăzut.Să ne aşteptăm ca până la jumătatea anului viitor să fim pe acea pantă în care să putem spune că am limitat această pandemie”, a mai declarat Tătaru la B1Tv.

image
image
image
image
image
image
justin wood rata wrinkle jpg
stop foto unsplash jpg
geci iarna barbati jpg
man at supermarket jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
printesa iraniana frumusete jpg
pensionar jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net