Ministrul Sănătății spune că bonificația promisă de stat nu a ajuns la cadrele medicale în contact cu pacienții COVID

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos
Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos

Sunt în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. Se pot infecta oricând, pot muri din această cauză și pot duce virusul acasă la familie. În compensație, statul le-a promis cadrelor medicale aflate în contact cu pacienții infectați, o bonificație de 500 de euro. Însă nici până acum banii nu au ajuns la oameni

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru,  a declarat la Europa FM că nu a primit de la niciun spital lista cu numele celor care se califică pentru plata stimulentului de 2500 de lei brut. Nici măcar pentru luna martie.

”Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a explicat Nelu Tătaru la Europa Fm.

Ministrul a recunoscut că unii angajaţi au reclamat la minister întârzierea plăţilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea, în mod normal, acest drept.

Banii au fost promişi de preşedintele Klaus Iohannis la mijlocul lunii martie, când cadre medicale din câteva spitale ameninţau cu demisia, reclamând în primul rând lipsa echipamentelor de protecţie.

Ministrul Sănătăţii spune că a luat în calcul plăţi pentru 75 de mii de oameni şi contează pe 120 de milioane de euro bani europeni.

În România sunt peste 2.200 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Mai multe cadre medicale între care și trei medici au murit până acum după ce s-au contaminat cu Covid-19

Citește și:

Coronavirusul amână taxele și impozitele. Iată ce a stabilit ministrul Finanțelor Florin Cîțu!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net