Minunile icoanelor la care se roagă mii de români de Sf. Maria

Ultima actualizare:

    Oamenii se adună în fiecare an la Mănăstirile Nicula şi Cotmeana
Oamenii se adună în fiecare an la Mănăstirile Nicula şi Cotmeana

Zeci de mii de oameni vin în fiecare an să se roage, de Sf. Maria, la icoanele făcătoare de minuni. Click! vă spune poveştile celor mai cunoscute dintre acestea.

Pelerini din toată ţara vin la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, cu trei zile înainte de 15 august, când creştinii sărbătoresc în calendar Adormirea Maicii Domnului. Dorm sub cerul liber sau în corturi, dar toate acestea nu contează. Zeci de mii de persoane participă la slujbe, înconjoară în genunchi biserica veche din lemn şi stau ore întregi la coadă pentru a se închina la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Nicula. Minunile ei au fost consemnate în arhiva Bisericii Ortodoxe Române. Povestea unei fetiţe din Cluj este impresionantă. Micuţa avea la încheietura mâinii o umflătură, care n-a dispărut nici după numeroase intervenţii chirurgicale.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, de la Nicula, este recunoscută pentru minuni
Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, de la Nicula, este recunoscută pentru minuni

În 1993, împreună cu părinţii, a mers la Mănăstirea Nicula şi a atins icoana făcătoare de minuni cu mâna bolnavă. Stareţul, care a văzut miracolul, povesteşte cum, dintr-odată, umflătura a dispărut şi fata s-a vindecat. Doi ani mai târziu, în 1995, a venit la Nicula o femeie din Braşov, bolnavă de cancer în fază avansată. Medicii îi spuseseră că mai are de trăit doar câteva luni. Disperată, femeia s-a rugat, participând la toate sfintele slujbe ale mănăstirii şi, în vara aceluiaşi an, a venit la stareţ să-i spună că s-a vindecat. De atunci, ea vine în fiecare an să îi mulţumească Maicii Domnului, care a făcut această minune. Un bărbat posedat de diavol, căruia i s-au făcut slujbe timp de câteva săptămâni, a fost vindecat. Aici şi-a mai găsit alinarea şi un bărbat paralizat, în iulie 1997. 

Credincioşii se roagă şi la Icoana cu 7 săgeţi 

Mulţi credincioşi merg să se roage de Sf.Maria la Icoana Maicii Domnului cu 7 săgeţi de la Mănăstirea Cotmeana din Jud. Argeş şi să participle la slujbele stareţului Ioasaf Boiciuc. Icoana Maicii Domnului cu 7 săgeţi este adăpostită de biserica veche a mănăstirii, ctitorită de Mircea cel Bătrân şi restaurată de Constantin Brâncoveanu. Credincioşii vin de la sute de kilometri distanţă să caute alinare şi să scape de probleme. Ea este serbată în fiecare an în Duminica Tuturor Sfinţilor, precum şi la sărbătoarea Întâmpinării Domnului (2 februarie), dar şi în ziua dinaintea ajunului sărbătorii Adormirii Maicii Domnului (13 august).

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net