Mircea Diaconu a luat o decizie importantă după victoria de duminică

Ultima actualizare:

    Actorul Mircea Diaconu şi-a amintit cum decurgeau filmările alături de regretatul Gheorghe Dinică
Actorul Mircea Diaconu şi-a amintit cum decurgeau filmările alături de regretatul Gheorghe Dinică

Alegerile Europarlamentare din 25 mai au adus un mandat de europarlamentar pentru Mircea Diaconu. Aceasta a vorbit recent pentru a infirma speculaţiile cum că, va urma linia partidului din care a făcut parte şi v-a schimba tabăra în Parlamentul European din ALDE către PPE.

Mircea Diaconu este cel mai nou parlamentar independent pe care România îl trimite la Bruxelles. Cum el a promis în campanie că nu va avea culoare politică, într-un interviu pentru ziarulring.ro a ţinut să-şi reconfirme această poziţie.

"M-am gândit, de la nivelul de la care sunt azi, într-un singur fel... pentru că nu am două feluri: câtă vreme contractul meu cu cetăţenii din România este acela de independent, aşa voi rămâne. Acest contract nu se schimbă pe traseu pentru că vreau eu aia sau ailaltă. Rămâne aşa. Parlamentele seamănă între ele, iar eu am experienţa celui de aici. Până la urmă, orice grup, cât de mare ar fi, nu este majoritar. Toţi aleargă după voturi şi le caută oriunde pot. Câteodată, doi-trei independenţi schimbă faţa unui întreg parlament şi chiar un proiect întreg depinde de un singur vot. Votul este şi va rămâne doar la mine şi am să-l dau cui cred eu de cuviinţă", a declarat europarlamentarul.

Mircea Diaconu a obţinut 6,95% din voturi

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

O altă temă de discuţie este apartenenţa acestuia în ceea ce priveşte marea familie europeană şi dacă actorul v-a urma linia trasată de foştii colegi de la PNL care au schimbat taberele trecând din ALDE (Alianţa Liberal-Democrată pentru Europa) în PPE (Partidul Popularilor Europeni).

"Au apărut foarte multe intoxicări referitoare la anumite strategii din care aş face parte. Sunt numai minciuni, dar asta înseamnă că încep să contez! Niciodată nu voi merge la PPE. Legătura mea principală va fi cu grupul ALDE , care nu va mai avea liberali români. Nu mă afiliez, dar voi fi cumva apropiat de ei, eu fiind liberal prin structură. Ţin votul în mână şi îl dau cui vreau eu", a precizat actorul.

Europarlamentarul a reuşit să strângă 379.528 de voturi valabile

Mircea Diaconu. (Foto: Reuters)
Mircea Diaconu. (Foto: Reuters)

Întrebat dacă se gândeşte ca într-un viitor apropiat sau îndepărtat să ocupe fotoliul de la Cotroceni, aşa cum s-a vehiculat în presă, sau orice altă funcţie în politica din România, Diaconu a răspuns tranşant.

"Nu vreau şi nu am vrut decât să mă retrag din politică, dar onorabil şi nepătat, aşa cum am intrat şi cum cred că sunt. Nu am furat, nu am omorât, nu am făcut nimic rău. Am ajuns în punctul ăsta pentru că voiam să mă curăţ de rahaturile aruncate de ei pe mine. Ţinta mea nu era să ajung într-o funcţie, aşa cum nu este deloc ţinta mea să ajung într-o altă funcţie. Niciodată nu e asta. Din păcate, am fost silit de ei, de atacurile lor să merg pe drumul ăsta şi sper din tot sufletul să mă lase în pace. Dacă mă lasă în pace, mă întorc la trandafirii mei, la florile mele, la grădina mea", a declarat europarlamentarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net