Un bărbat fără adăpost a fost reținut în cazul câinelui găsit spânzurat de o țeavă de gaze a unui imobil din Sectorul 1 al Capitalei. Suspectul va ajunge în fața unui judecător care va decide dacă este cazul ca individul să rămână pentru 30 de zile în spatele gratiilor.


Cercetările în acest caz vizează infracţiunea de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept. Bărbatul care a ucis fără milă animalul a fost depistat cu ajutorul imaginilor de pe o cameră de supraveghere din zona în care a fost găsit câinele. Suspectul este un om al străzii și are 44 de ani. 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

„În urma cercetărilor efectuate în cauză, la data de 4 ianuarie 2020, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie au depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, bănuit de săvârşirea faptei. Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală. Cercetările continuă, cu cel bănuit în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, a anunţat duminică Poliţia Capitalei.

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, după ce au descoperit un câine spânzurat de o ţeavă de gaze a unui imobil din Sectorul 1. Cadavrul cățelului a fost predat Institutului de Diagnostic şi Sănătate pentru Animale. Cercetarille se desfăţoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

Acest caz a avut loc la doar două zile după ce o cățelușă a fost rănită grav de o petardă, în Satu Mare. Suspecții principali sunt niște copii, care au i-au băgat animalului petarda în gură, într-un act de cruzime care a îngrozit întreaga țară. Din fericire, animalul a scăpat cu viață, dar a fost mutilat.

 
 
Loading...