Florin Mânzăraru, bărbatul care, sâmbătă, a tranşat-o şi a aruncat-o în râul Argeş pe Iuliana Neblea, a fost condamnat, în 2008, la opt ani de închisoare după ce a violat şi a rănit cu un cutter o altă femeie. El a fost eliberat condiţionat, în aprilie, după ce a executat cinci ani şi trei luni din pedeapsă, potrivit Mediafax.


Pe lângă cei opt ani de închisoare, Judecătoria Topoloveni l-a obligat pe Mânzăraru să-i plătească femeii daune morale de 105.000 de lei.

Decizia a fost contestată de bărbat la Tribunalul Argeş, care în 3 noiembrie 2008, i-a respins recursul şi a menţinut condamnarea dispusă de

Judecătoria Topoloveni, decizia fiind definitivă. După ce a fost condamnat, Mânzăraru a fost încarcerat în Penitenciarul Colibaşi.

În ianuarie 2013, Florin Mânzăraru a cerut Judecătoriei Piteşti să fie eliberat condiţionat, după executarea a două treimi din pedeapsa de opt ani de închisoare primită pentru viol.

Instanţa Judecătoriei Piteşti a dispus, în 22 ianuarie 2013, declinarea competenţei de soluţionare a cererii formulate de Mânzăraru la Judecătoria Târgu-Jiu, în condiţiile în care acesta fusese transferat în Penitenciarul Târgu-Jiu

În 26 februarie, Judecătoria Târgu-Jiu i-a respins cererea de liberare condiţionată.

El mai formulase o cerere de eliberare condiţionată şi în 12 februarie 2013, şi aceasta fiind respinsă, în 5 martie, de Judecătoria Târgu-Jiu.

În 27 martie, Florin Mânzăraru a solicitat din nou să fie eliberat, iar o zi mai târziu, Judecătoria Târgu Jiu a admis propunerea formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.

După ce instanţa a dispus definitiv eliberarea condiţionată a lui Mânzăraru, acesta a fost pus în libertate, în luna aprilie.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul lua cu maşina femei care făceau autostopul, după care le viola, fiind suspectat de mai multe fapte de acest gen.

 
 
Loading...