Camerele video instalate într-o pădure din Neamţ au surprins imagini inedite. Monitorizarea animalelor sălbatice dintr-un fond de vânătoare oferă posibilitatea evaluării corecte a fondului cinegetic.


În urmă cu mai bine de şapte ani, o asociaţie de vânătoare din zona Masivului Ceahlău a decis să instaleze în anumite puncte camere de supraveghere care să uşureze activitatea de monitorizare a fondului cinegetic. Reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) Lupul Cenuşiu, care administrează un fond de 12.118 hectare de pădure în comuna Ceahlău, pot urmări astfel comportamentul animalelor în zona hrănitorilor sau în alte locuri de observare. Imaginile obţinute sunt utile atât pentru evaluarea speciilor care trăiesc în zonă – urşi, lupi, cocoşi de munte, pisici sălbatice, căprioare, capre negre şi mistreţi.

În activitatea de supravghere, reprezentanţii asociaţiei au surprins şi ipostaze simpatice din comportamentul animalelor sălbatice. Un stop cadru cu un urs ridicat pe labele din spate, ca şi cum ar dansa, a făcut furori zilele trecute pe reţelele de socializare şi a stârnit comentariile internauţilor.  

„Sunt multe astfel de imagini şi ursul apare des în ipostaze comice. Tot ursul creează însă şi distrugeri: scoate sarea din hrănitorile pentru celelalte animale, urcă în copaci şi strică observatoarele“, spune Sergiu Vasilică, şeful pazei de la AVPS Lupul Cenuşiu.

Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

 

 
 
Loading...

Alte articole