Nici un vinovat pentru moartea tigroaicei Mihaela!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În decembrie 2011, un anunţ şoc zguduia Sibiul. Patrule de Jandarmerie se plimbau pe străzi şi îi avertizau, prin portavoce, pe localnicii cartierului Valea Aurie, să nu iasă din case. O tigroaică evadase de la Grădina Zoologică! Animalul fugar a fost în cele din urmă prins, însă, în loc să îl tranchilizeze, vânătorii l-au ucis.

Tigroaica Mihaela avea 14 ani şi se născuse la Grădina Zoologică din Sibiu. Din cauza neglijenţei unui îngrijitor care i-a uitat cuşca deschisă, tigrul a reuşit să evadeze. A sfârşit tragic, câteva ore mai târziu, când în loc să îl tranchilizeze, un vânător l-a împuşcat pe motiv că devenise agresiv. Cazul a declanşat un scandal care a culminat cu demisia directorului de la Zoo, Constantin Bebeşelea.

„Oamenii au fost de vină că l-au împuşcat, pentru că nu era agresiv. Puteau să-l tranchilizeze şi să-l ducă înapoi, păcat ... Nu trăim în junglă, săracul tigru a trăit atâţia ani în captivitate, nu ştiu dacă era chiar aşa de agresiv ca să fie împuşcat", a spus Ana Moga, o locatară din Valea Aurie.

După scandal parchetul a început o anchetă în acest caz, însă dosarul constituit pe 1 februarie anul trecut, pe numele fostului director Constantin Bebeşelea de la Zoo şi al fostului îngrijtor Romeo Bejan nu a fost nici acum finalizat.

"A fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu (...) în prezent nefiind dispusă o soluţie în cauză", se arată în răspunsul remis la solicitarea Click! de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Dacă îngrijitorul a fost concediat la scurt timp după incident, fostul director nu mai ocupă postul de conducere, dar este în continuare angajat la un serviciu din subordinea Primăriei, respectiv cimitirul municipal, unde este funcţionar.

Trei «urmaşi» i-au luat locul la Zoo Sibiu

La Grădina Zoologică au fost aduşi trei tigri noi care s-au acomodat foarte repede. Mai mult, s-au luat măsuri sporite de securitate, după incidentul de anul trecut.

3 mai 2012- Anita şi Rita au fost transferate de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

simeon stalpnicul png

Mai exact, au fost montate cuşti tampon la intrarea în ţarcurile animalelor potenţial periculoase, cu deschidere şi închidere electrică, pe bază de cartelă.

3 mai 2012- Al treilea exemplar a fost adus de la Călăraşi

simeon stalpnicul png

De asemenea, dacă uşa rămâne deschisă există o avertizare sonoră care îl înştiinţează pe îngrijitor de acest lucru. În plus, au fost montate fire cu impulsuri electrice de foarte joasă intensitate pe gardurile care înconjoară ţarcurile animalelor periculoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net