Nu porți mască de protecție? Uite ce amenzi primești

Ultima actualizare:

    Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție ajung până la 2.500 de lei
Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție ajung până la 2.500 de lei

Dacă nu porți mască de protecție atunci când legea te obligă - sau o porți incorect - riști amenzi usturătoare. Iată cât ai putea scoate din buzunare!

Masca de protecție trebuie purtată obligatoriu în toate spațiile publice închise, la muncă și în mijloacele de transport în comun. Cu anumite excepții – puține la număr – această reglementare este obligatorie pentru toatăp lumea. Iar dacă nu o respceți, autoritățile te pot amenda.

Masca de protecție trebuie să-ți acopere gura, nasul și bărbia, conform Legii 55/2020. Ea nu se poartă pe cap, sub bărbie, nu se ține nici în buzunare sau în mână. Aceeași lege îți spune ce înseamnă, de fapt, spațiile publice închise și care sunt locurile unde masca este obligatorie: în magazine, la farmacie, în saloanele de înfrumusețare, la frizer și coafor, în autobuze, tramvaie, troleibuze și metrou, la locul de muncă. Dacă prezinți simptome de infecție cu coronavirus precum temperatură, tuse, strănut, febră musculară, până te prezinți la medic trebuie să porți masca de protecție și în spațiile publice deschise, adică peste tot, a declarat pentru Mediafax avocatul Gheorghe Groza. „Practic, dacă ai strănutat și nu ai masca pe față la acel moment, oriunde te-ai afla, riști să fii amendat cu sume de până la 2500 de lei. Mai exact, ai putea plăti între 500 și 2500 de lei. În spații deschise, cum sunt strada și parcul putem să ieșim fără mască dacă nu prezentăm nici un fel de simptome”, a mai spus Groza. Masca de protecție ne ferește de infecția cu Covid-19, pentru că, deși au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare, virusul încă există și este foarte prezent printre noi. Amenda pentru nepurtarea măștii de protecție i-ar putea descuraja pe cei care nu se conformează. 

Citește și: 

Măștile de protecție. 8 lucruri pe care trebuie să le știe toată lumea

Cum afectează măștile de protecție pielea feței. Medicii avertizează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net