Numărul pacienților din spitale crește. Dr. Horațiu Moldovan: ”O să reanalizăm măsurile epidemiologice care trebuie luate”

Ultima actualizare:

    Medicii încearcă să le salveze viețile pacienților internați în ATIFOTO: Unsplash.com
Medicii încearcă să le salveze viețile pacienților internați în ATIFOTO: Unsplash.com

Numărul mare de persoane internate în spitalele COVID-19, mai ales al celor în stare gravă, printre care se află și copii, au determinat autoritățile să ia măsuri. Dr. Horațiu Moldovan, consilier onorific al premierului, spune că luni, 13 septembrie, va propune guvernului să reanalizeze măsurile epidemiologice.

În unitățile sanitare de profil, conform raportului transmis de autorități duminică, 12 septembrie, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 4.813. Dintre acestea, 600 erau internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 141 erau minori, 132 fiind internați în secții și 9 la ATI.

Autoritățile urmează să reanalizeze măsurile epidemiologice ce trebuie luate

Medicul Moldovan şeful Clinicii Universitare de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca şi consilier onorific al premierului, a explicat, pentru News.ro, ce va face, începând de pe 13 septembrie, când își va prelua mandatul. Principala provocare este pregătirea secţiilor ATI şi a unităţilor medicale, în general, pentru valul patru al pandemiei.

“Am să mă duc la Guvern luni. Activitatea în domeniul administraţiei de sănătate publică din România nu-mi este străină, am fost timp de un an şi jumătate secretar de stat cu asistenţa medicală, am răspuns de spitalele din România în pandemie, anul trecut. 

O să reanalizăm măsurile epidemiologice care trebuie luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu conducerea de la acest nivel a Ministerului de Interne, pe de o parte, iar pe de altă parte, în ceea ce priveşte posibilităţile de spitalizare în terapie intensivă. Pe parcursul ultimelor luni, datorită faptului că numărul de infectări a scăzut, o serie de spaţii de terapie intensivă, număr de paturi, personal, au fost redistribuite pentru asistenţă medicală uzuală, normal. Suntem în situaţia să reorganizăm lucrurile astea şi să creştem capacitatea de absorbţie în terapie intensivă Covid. 

Este primul lucru pe care îl voi propune, conversia unor spaţii de terapie intensivă pe fiecare judeţ, centru universitar, pentru Covid. Numărul de cazuri a fost în scădere, foarte corect conducerea precedentă a Ministerului Sănătăţii a redistribuit paturile respective pentru asistenţă generală, suntem într-un proces invers, care este mai rapid decât ne-am aşteptat, şi se pune problema să revenim la un număr mai mare de paturi de terapie intensivă cu circuit separat pentru tratamentul pacienţilor cu pneumonie covidică”, a declarat prof. dr. Moldovan, pentru News.ro. 

Dr. Horațiu Moldovan a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Nelu Tătaru.

Citește și:China, fără cazuri noi de coronavirus în ultima zi!

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net