O nouă metodă de înşelăciune: doctorul de buzunare

Ultima actualizare:

    Cel mai adesea, vârstnicii cădeau pradă falsului medic
Cel mai adesea, vârstnicii cădeau pradă falsului medic

Un deţinut din Galaţi a desăvârşit o metodă clasică de înşelăciune obţinând sume mari de bani de la 13 ieşeni pe care i-a păcălit din spatele gratiilor. Inspirată de metoda „Accidentul”, această nouă formă de înşelăciune a provocat deja pagube însemnate în buzunarele românilor creduli.

Răzvan Şerban e încarcerat în Penitenciarul Galaţi, dar la telefon se dădea drept medic chirurg. Din puşcărie, Şerban suna la întâmplare persoane din Iaşi, cărora le spunea că rude de-ale lor au fost implicate în accidente rutiere grave. Când găsea un naiv, deţinutul îl ţinea la telefon până când acesta era de acord să ofere sume mari de bani pentru operaţiile fictive, potrivit adevarul.ro. 

Sumele ajungeau la el prin intermediul unui complice din Iaşi, care se deplasa la domiciliul victimelor sau la adrese stabilite de comun acord. O sumă foarte mare de bani a obţinut Şerban în 5 ianuarie 2016, când a contactat o bătrână din Iaşi şi i-a spus că fiul acesteia fusese implicat într-un accident rutier. Deţinutul s-a recomandat ca fiind medicul „Zamfir de la Urgenţe“ şi i-a spus femeii că fiul ei a suferit multiple fracturi şi, pentru a fi operat, are nevoie de 12.000 de lei. 

Ieşeanca a ieşit de îndată din casă, fiind ţinută în telefon de falsul doctor, pentru a nu reuşi să-şi sune fiul. Victima a mers la bancă, de unde a scos suma de 12.000 de lei, pe care i-a înmânat-o lui Gabriel Popa, complicele lui Şerban. Acesta din urmă s-a recomandat, la rândul său, angajat al Casei de Asigurări de Sănătate. În acest fel au fost păcălite şi alte victime, care au depus plângere la Poliţie pentru a-şi recupera banii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net