O petiţie pentru demiterea lui Oprea a adunat 16.000 de semnături

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea face primele declarații de presă despre accident, luni, la ora 11.00
Gabriel Oprea face primele declarații de presă despre accident, luni, la ora 11.00

O petiţie online intitulată „Demisia, Oprea! Încetați abuzul de coloane oficiale!” şi iniţiată la două zile după accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină a adunat în patru zile aproape 16.000 de semnături, potrivit Mediafax.

În petiţie, lansată pe site-ul petitieonline.com, se solicită demiterea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pentru abuzul de funcție în folosirea ilegală a coloanelor oficiale.

„Polițistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a murit marți seară, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei Vodă din Capitală. Moartea sa tragică a adus la lumină un abuz petrecut în acele cirscumstanțe, pentru care autorul trebuie să răspundă”, scrie în deschiderea petiţiei, intitulată „Demisia, Oprea! Încetați abuzul de coloane oficiale! Încetați abuzul de legitimații! STATUL SUNTEM NOI!”

Iniţiatorii şi semnatarii petiţiei mai cer Parlamentului începerea unei anchete privind folosirea coloanelor oficiale în trafic și a însemnelor oficiale de către mașinile oficiale ale instituțiilor (inclusiv afișarea însemnelor oficiale pe mașini private).

„Cerem Parlamentului să legifereze limitarea strictă a coloanelor oficiale doar pentru Președintele țării, pentru șeful Guvernului și doar pentru situații de urgență, necesitatea folosirii trebuind să fie explicată prin documente publice, transparentizate post-factum, în fiecare caz. Solicităm interdicția afișării logo-urilor, legitimațiilor și însemnelor oficiale ale unor instituții ale statului de către demnitari, oficiali sau alți angajați ai diverselor instituții (Parlament, ministere, alte autorități). Există tendința intimidării poliției prin afișarea acestor însemne. Ele trebuie limitate strict pentru folosința locurilor de parcare ale instituției și ar trebui să fie ilegală (asimilabilă abuzului de funcție) afișarea lor pe drumuri publice”, mai scrie în petiţie.

Semnatarii mai solicită demiterea șefilor Brigăzii Rutiere a Capitalei și a comisarilor „care au permis folosirea ilegală de către ministrul Gabriel Oprea” a coloanei oficiale, în 20 octombrie, din care a făcut parte agentul de poliție Bogdan Gigină.

Aceştia mai cer demiterea și tragerea la răspundere a celor responsabili pentru marcarea lucrărilor publice de pe strada Știrbei Vodă.

„Îndemnăm șoferii să respecte semnalele luminoase ale ambulanțelor, pompierilor și ale altor utilitare de real interes public. Observăm cu îngrijorare că din cauza abuzului de coloane oficiale, autovehiculele care salvează vieți încep să fie ignorate. Pot muri oameni din cauza iresponsabiltății unor demnitari care cred că timpul lor e prea important ca să stea cu noi în trafic. Trafic pentru care nu oferă soluții. Solicităm autorităților să nu mai abuzeze de resursele Poliției Rutiere, știut fiind faptul că o mare parte din timpul de teren al acestora este dedicat însoțirii și dirijării traficului pentru coloanele oficiale”, scrie în finalul petiţiei.

Lansată pe site-ul petitieonline.com în 22 octombrie, petiţia a fost semnată, până luni dimineaţă, de 15.946 de oameni.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit în seara zilei de 20 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Polițistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la „o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice”.

Martori care erau foarte aproape de locul accidentului de pe strada Ştirbei Vodă spun că maşina în care se afla ministrul Gabriel Oprea nu a oprit după accident.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net