Octavian Iordăchescu, „tatăl” Duminicii în Familie, a murit la vârsta de 78 de ani

Ultima actualizare:

    Octavian Iordăchescu a murit la vârsta de 78 de aniFoto: Arhivă
Octavian Iordăchescu a murit la vârsta de 78 de aniFoto: Arhivă

Octavian Iordăchescu, producător al multor emisiuni, printre care Duminica în familie, cu Mihaela Rădulescu și unul dintre veteranii televiziunii din România a încetat din viață. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Televiziunii Române.

Octavian Iordăchescu a murit la vârsta de 78 de ani. Una dintre cele mai cunoscute emisiuni pe care a lansat-o îndrăgitul om de televiziune a fost „Duminca în familie”, cu Mihaela Rădulescu.

Pe lângă emisiunea arhicunoscută pe care a lansat-o, Iordăchescu a avut o experienţă bogată în televiziune. El s-a ocupat de mai multe producţii radio şi TV, fiind şi co-director al festivalului internaţional Cerbul de Aur de la Braşov între anii 1992 şi 1994.

Și-a început cariera în lumea presei ca reporter la Radio Iași imediat după absolvirea facultății. Ulterior, acesta a fost redactor, secretar general de redacție la Radio București, apoi redactor-șef și director de programe, la Televiziunea Română.

În ultimii ani, Iordăchescu a fost co-producător al mai multor emisiuni din TVR, precum „37 de grade Celsius”, „Hai-Hui”, „Ne vedem la TVR” şi „Femei de 10, bărbaţi de 10”.

Iordăchescu a fost şi fondatorul Radio Vacanţa, pe care l-a înfiinţat în 1967. El a condus radioul între 1967 şi 1984. Radio Vacanţa difuza o serie de emisiuni cu profil turistic, timp de 5 luni, în 5 limbi, pe litoralul românesc.

„Prin cariera sa dedicată publicului, Octavian Iordăchescu rămâne un reper al industriei de televiziune şi radio, o lume care a rămas mai săracă, odată cu trecerea lui în nefiinţă”, a mai transmis TVR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net