Omul de afaceri Cristian Burci şi-a anunţat oficial intenţia de preluare a holdingului Adevărul

Ultima actualizare:

    Cristian Burci
Cristian Burci

Miercuri, 5 septembrie, conducerea editorială a holdingului Adevărul şi omul de afaceri Cristian Burci au purtat primele discuţii, după anunţul oficial al celui din urmă privind interesul său de a prelua cel mai puternic trust de presă scrisă din România.

Cristian Burci şi-a precizat cu această ocazie intenţia de a cumpăra Adevărul Holding, menţionând că a semnat déjà acordul care-i permite, conform legii, începerea negocierilor oficiale. El a adăugat că nu s-a ajuns încă la finalizarea tranzacţiei, fapt pe care îl consideră realizabil în următoarele zece zile.

La rândul său, conducerea editorială Adevărul Holding  a menţionat că ziarele, revistele şi toate celelalte produse media ale trustului vor continua să promoveze  aceleaşi valori pe care le-au împărtăşit constant publicului cititor.

O decizie finală privind preluarea holdingului Adevărul de către Cristian Burci va fi anunţată cel mai devreme în a doua parte a lunii septembrie, în prezent fiind în derulare operaţiuni comune de analizare a documentelor şi investiţiilor.

Adevărul Holding a fost înfiinţat în toamna anului 2006 de către Dinu Patriciu, imediat după achiziţia ziarului “Adevărul”. El include, printre altele, cel mai citit şi cel mai bine vândut ziar din România, “Click!”, dar şi cotidianul quality “Adevărul”, aflat şi el în topul publicaţiilor din ţara noastră. În scurt timp holdingul a cunoscut o dezvoltare fără precedent pentru presa scrisă românească şi nu numai, întrucât investiţiile companiei Adevărul au depăşit graniţele ţării, ajungând rând pe rând şi în Ucraina, Italia, Spania, Belgia şi Moldova.

Adevărul Holding s-a impus nu doar în mediile de informare în masă, cu produse editoriale precum “Forbes, 500 miliardari”, topul celor mai bogaţi oameni din România şi din lume, sau “Foreign Policy România”, revistă de politică globală, economie şi idei, ci şi în domeniul cultural, reuşind, printre altele, să susţină dezvoltarea revistelor “Dilema veche” şi “Dilemateca” şi să vândă peste 50 de milioane de cărţi din 2007 încoace. De asemenea, holdingul Adevărul deţine o licenţă audiovizuală prin satelit, precum şi postul de radio Click FM.

La rândul său, omul de afaceri Cristian Burci este recunoscut pentru activitatea şi investiţiile sale în mass media şi publicitate. De numele său se leagă apariţia primei agenţii de publicitate din ţara noastră, Graffiti/BBDO. 

De asemenea, el a dezvoltat cu succes posturi de radio şi televiziune româneşti, precum Prima TV sau Kiss FM. Cristian Burci a înfiinţat în această vară Digital Catalyst Fund, un proiect online ce-şi propune să ofere consultanţă antreprenorilor la început de drum din Europa și Statele Unite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net