Operațiunea de compromitere a lui Kovesi, comandată de un fost ofițer SRI?

Ultima actualizare:

    FOTO: digi24.ro
FOTO: digi24.ro

Procurorii români susțin că au identificat pe cei care au angajat spioni de la compania Black Cube pentru a căuta informaţii despre şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Un fost şef din Serviciul Român de Informaţii este cercetat pentru şase capete de acuzare şi a fost arestat preventiv.

Fostul șef din SRI Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, miercuri seară (14 septembrie), sub acuzarea că ar fi negociat cu şefii Black Cube operaţiunea de spionare a Laurei Codruţa Kovesi, numită ”Tornado”, susțin procurorii DIICOT, citați de digi24.ro.

Anchetatorii spun că Daniel Dragomir s-a întâlnit de două ori anul acesta cu unul dintre fondatorii companiei Black Cube, Dan Zorella, suspect şi el în dosar, scrie digi24.ro. Ambele întâlniri au avut loc la Bucureşti. Prima la 1 februarie 2016 și a doua la 16 martie 2016. Atunci ar fi stabilit ce trebuie făcut, dar şi bugetul operaţiunilor şi comisionul de îndeplinire cu succes a misiunii. Se pare că au fost plătiți 900.000 de lire sterline pentru această acțiune.

Daniel Dragomir a fost arestat, miercuri seară, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Decizia luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, dar este executorie. Ea poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

„În perioada martie - aprilie 2016, la solicitarea directă a inculpatului Dragomir Daniel de demarare a operaţiunii «Tornado»,  din dispoziţia suspectilor  D. Z. şi A. Y. şi sub coordonarea directa a suspectului G. F., inculpatul Geclowicz David, fiind în posesia unor suficiente date de stare civilă şi informaţii despre anumite persoane anume vizate, a contactat telefonic în repetate rânduri persoane apropiate şefei D.N.A., şi în continuare, folosindu-se de mijloace frauduloase («scenarii»), au reuşit să-i convingă pe aceştia să le furnizeze datele de contact ale conturilor de e-mail, date pe care inculpatul le-a pus la dispoziţia coinculpatului Weiner Ron, pentru a se continua activitatea infracţională specifică”, potrivit procurorilor DIICOT.

Procurorii DIICOT au deschis o anchetă pe numele lui Ron Weiner, David Geclowicz şi Yossi Barkshtein, în dosarul privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi. Cei trei sunt angajaţi ai firmei israeliene de investigaţii Black Cube.

Ron Weiner şi David Geclowicz au stat în arest preventiv din 3 aprilie până în 22 iulie, când instanţa le-a înlocuit măsura preventivă cu arestul la domiciliu. Din 8 septembrie, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Bucureşti, Ron Weiner este cercetat sub control judiciar. Pe numele lui Yossi Barkshtein instanţa a emis, în 8 august, mandat de arestare preventivă în lipsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net