Pacienții reclamă condițiile de la Spitalul Orășenesc Corabia: «Le dai, te bagă în seamă, nu le dai, mori ca un câine!»

Ultima actualizare:

    Bătrânul se plânge  că nu se poate ridica,  în timp ce un cadru  medical îi dă doar indicaţii
Bătrânul se plânge că nu se poate ridica, în timp ce un cadru medical îi dă doar indicaţii

Scene impresionante pe holurile Spitalului Orăşenesc din Corabia (Olt)! Imagini cu un bătrân în genunchi, care nu poate să se ridice, au fost postate de autoarea filmării pe o reţea socială. Câteva cadre medicale, care asistă la scenă, îi cer pensionarului să se ridice şi îl îndrumă spre un scaun, dar fără să-l ajute. Pacientul se plânge că a suferit un atac vascular şi că nu se poate mişca.

Un bătrân încălţat cu şlapi, care are asupra sa un coş cu nuiele şi un baston, a fost filmat stând în genunchi, iar imaginile au fost postate pe Facebook. Persoana care a realizat înregistrarea afirmă că episodul a fost filmat recent la Spitalul Orăşenesc din Corabia. Întrebat de autoarea filmării de cât timp se află acolo, bătrânul se plânge că aşteaptă de trei ore şi că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular, arată adevarul.ro. 

Un cadru medical îi cere bătrânului să se aşeze pe scaun, fără a-l ajuta. ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”, răspunde pensionarul. ”Nu mai plânge, tataie, că plângi degeaba! Hai să te ajut să te urci în căruţ!”, i se adresează femeia care înregistrează episodul.«A plecat fără urmă de umanitate». „Văzând că nu îl pot ridica singură, am mers să anunţ un medic”, scrie autoarea filmării în comentariul care însoţeşte imaginile. „Am anunţat o doamnă doctor respectabilă, cu părul puţin mov. Răspunsul doamnei: «Să vină infirmierele!». S-a întors apoi şi, fără urmă de umanitate, a plecat (...) Au venit «doamnele» infirmiere şi nu au mişcat un deget pentru a ridica un suflet de jos”, a mai postat femeia revoltată. Pacienţii aflaţi ieri la Triajul unităţii medicale din Olt menţionează că situaţia se repetă în fiecare zi. „Aşa e la Corabia. Le dai, te bagă în seamă, nu le dai, mori ca un câine la uşa lor”, susţine un pacient. „Am văzut imaginile. Mi s-a rupt sufletul”, oftează o altă persoană aflată la Triaj. Medicul de gardă, amendat cu 6.000 de lei. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a anunţat, de altfel, că primele măsuri au constat în amendarea cadrelor medicale implicate. „Verificarea echipei de control a Direcţiei de Sănătate Publică s-a încheiat luni dimineaţă, la orele 02.00, şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii. Au fost decise următoarele măsuri: 1. Amendă contravenţională medicului de gardă, în valoare de 6.000 lei, pentru “refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU”; 2. Amendă contravenţională asistentei medicale, în valoare de 3.000 lei, pentru “nerespectarea protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”; 3. Avertisment pentru unitatea sanitară; 4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unităţii sanitare şi luarea măsurilor care se impun; 5. S-a dispus refacerea şi însuşirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul“, a scris ministrul pe contul său de Facebook. «O să recupereze banii din şpagă». Sute de comentarii s-au adunat deja la postarea lui Voiculescu. „Frecţie la piciorul de lemn. Lipsa de umanitate este cutremurătoare. O găseşti în mai toate spitalele în România”, e una dintre postările internauţilor. „Banii din amendă o să-i recupereze din şpagă. Desfăcut contractul la următoarea abatere”, este sugestia unui alt comentator.

Bătrânul se plânge  că nu se poate ridica,  în timp ce un cadru  medical îi dă doar indicaţii
Bătrânul se plânge că nu se poate ridica, în timp ce un cadru medical îi dă doar indicaţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net