Pacientul asimptomatic căutat cu poliția după ce ar fi refuzat internarea acuză: „M-au păcălit!”

Ultima actualizare:

    Bărbatul e în autoizolare din data de 13 iulieFoto: Shutterstock
Bărbatul e în autoizolare din data de 13 iulieFoto: Shutterstock

La sfârșitul acestei săptămâni, autoritățile din Dâmbovița anunțau că doi pacienți infectați cu Covid-19, dar asimptomatici, au refuzat internarea în spital, fiind căutați cu poliția. Unul dintre ei, Ionuț Ignatu, a povestit pentru Click! întreaga întâmplare. Potrivit acestuia, ar fi fost o mare neînțelegere între seviciul de ambulanță, spital și DSP, iar el ar fi picat la mijloc, păcălit.

Managerul spitalului din Găești povestea vineri că un bărbat și o femeie au fost aduși cu ambulanța, dar au refuzat să se interneze și au făcut scandal în curtea spitalului. Nici pomeneală de așa ceva, spune Ionuț Ignatu. Iată mărturia lui:

„N-aș vrea ca și alții să treacă prin ce-am trecut eu”

„Locuiesc in orasul Pucioasa, jud. Dambovita si doresc sa va relatez si punctul meu de vedere cu privire la ceea ce s-a intamplat la spitalul din Gaesti, pentru ca n-as dori ca si alti cetateni sa treaca prin situatia cu care m-am confruntat in data de 22.07.2020. Incep prin a va relata faptul ca lucrez la un supermarket in orasul Pucioasa si la recomandarea angajatorului meu am facut testul covid-19 deoarece un coleg s-a simtit rau. Testul l-am efectuat pe data de 13.07.2020, iar rezultatul l-am primit in data de 16.07.2020, acesta fiind pozitiv. In data de 17.07.2020 dimineata am fost sunat de cei de la DSP, precum ca am fost luat in evidenta de catre dansii ca fiind infectat cu virusul covid-19 si sa urmez indicatiile lor. M-au trimis in acea dimineata la boli infectioase la spitalul municipal din Targoviste pentru a-mi evalua starea de sanatate de catre un medic specialist pe boli infectioase, precizand ca am fost cu masina personala. Am asteptat in curtea spitalului pentru ca mai erau cateva persoane inaintea mea, tot depistate pozitiv. O doamna asistenta mi-a pus cateva intrebari, printre care si aceea daca raman internat sau refuz internarea. I-am raspuns ca refuz internarea deoarece nu am niciun simptom, la care dansa mi-a spus ca cei care refuza internarea nu vor fi examinati de catre dl doctor. Am acceptat situatia, dna asistenta mi-a adus fisa de examinare in care mi se specifica clar ca mi se recomanda izolarea la domiciliul din buletin pentru o perioada de 14 zile, si mi s a acordat si o reteta cu niste medicamente pe care sa le iau in perioada aceasta. Fac o paranteza si specific faptul ca eu anuntasem intre timp si medicul meu de familie ca rezultatul testului covid 19 mi-a iesit pozitiv ca sa ma ia in evidenta. Am plecat de la spital direct catre casa, fara a avea contact cu absolut nimeni si am ramas in izolare la domiciliu impreuna cu familia.

Din 13 iulie este în autoizolare la domiciliu

Cei de la DSP m-au sunat si au facut ancheta epidemiologica, mi-au recomandat in continuare autoizolarea timp de 14 zile initial de la data de la care m-am testat, dupa care au revenit cu noi informatii si mi-au zis ca de la data la care am aflat rezultatul testului si anume din data de 16.07.2020. Am inteles ca trebuie sa respect aceste recomandari, asta am si facut respectiv din data de 13.07.2020 de cand m-am testat si pana la aceasta ora eu si familia mea nu am parasit locuinta, deoarece suntem niste oameni de buna credinta, si ne-am descurcat cu hrana cum am putut. Dupa cateva zile, in care am fost monitorizat atat de DSP cat si de organele locale precum politie, politie locala, m-au sunat inclusiv de la primarie sa ma intrebe de starea de sanatate si daca am nevoie de internare, le-am zis ca nu, deoarece ma simt bine si ca voi sta incontinuare in izolare.

„Ne-a păcălit că ne duc la spital doar pentru un control”

In data de 22.07.2020, in jurul orei 13.00 am fost sunat de catre un domn, care s-a prezentat ca fiind asistent coordonator la serviciul de ambulanta judetean SAJ care mi-a spus ca in decursul zilei va veni o ambulanta la domiciliul meu, ma va prelua si ma va duce la Targoviste la Spitalul Municipal la boli infectioase pentru o reevaluare a starii mele de sanatate. Tot in aceasta conversatie i-am spus ca daca e vorba doar de o simpla reevaluare voi accepta sa merg, dar sa nu fie vorba de internare tocmai acuma dupa atatea zile de stat in izolare. A zis ca nici nu se pune problema de internare si ca dupa aceasta reevaluare care nu va dura mult, ne va intoarce la domiciliu tot cu ambulanta. Spun ca ne va intoarce, deoarece ambulanta a mai preluat inca o pacienta, colega cu mine la locul de munca, depistata si ea cu covid 19. Toate bune si frumoase, pana cand pe drum dupa ce ne-a preluat ambulanta pe mine si pe colega mea in jurul orei 16.00, am observat ca aceasta paraseste orasul Targoviste si se indreapta spre Gaesti. Atunci am intrat in panica si am intrebat soferul ce se intampla, de ce nu ne duce la spitalul din Targoviste, si acesta mi a zis ca a primit ordin sa ne duca la spitalul din Gaesti pentru ca la Targoviste nu mai sunt locuri la boli infectioase. In fine, am acceptat situatia impusa si ne trezim la spitalul din Gaesti. Acolo nu am fost preluati de nimeni, asteptand pe un hol aproximativ 20 de minute, timp in care asistenta de pe ambulanta a sunat si a ciocanit pe la niste usi, pana cand intr-un final au raspuns 2 asistente care nici nu stiau despre ce e vorba si de ce ne-a adus pe noi acolo. Am discutat cu una dintre asistente, ni s-a spus ca nu exista la ora aceea un medic de garda specialist pe boli infectioase, si ca trebuie sa stam internati 48 de ore sa ni se faca a doua zi niste analize, nicidecum o reevaluare.

„Nu mai avea sens să ne internăm după atâtea zile de izolare”

Atat eu cat si colega mea am refuzat categoric internarea, deoarece in primul rand nu am avut in toate aceste zile niciun simptom si in al doilea rand am considerat asta ca un abuz, mai ales ca am fost practic pacaliti ca mergem la reevaluare la Targoviste si am ajuns la spital la Gaesti pentru internare. Daca am refuzat in prima faza internarea in data de 17.07.2020 la spitalul din Targoviste si am fost luat in evidenta de catre autoritati ca stand in izolare la domiciliu, nu mi se pare normal sa accept aceasta internare in data de 22.07.2020, dupa atatea zile de izolare. Una dintre asistente si-a sunat superiorul, nu stiu exact pe cine, i-a zis ca noi refuzam internarea, si ne-a zis ca daca vrem sa plecam putem sa plecam pe proprie raspundere, lucru care nu mi s-a parut normal. O data ce ne-a adus ambulanta, tot cu ambulanta trebuia sa ne trimita la domiciliul de unde ne-au preluat. Intre timp, ambulanta care ne adusese deja plecase, am avut incontinuare discutii cu cele 2 asistente, una dintre ele completand fisele noastre de interventie, fise in care sunt trecute temperatura, puls, tensiune, saturatie oxigen si alti parametrii care practic nu au fost masurati. Tot acea asistenta mi a dat mie telefonul sa vb personal cu o dna doctor care mi-a zis ca e specialista pe psihiatrie care probabil era de garda in acel moment. I-am spus si dansei ca trebuie sa ne vada un medic specialist pe boli infectioase ca de asta am fost adusi aici, altfel noi refuzam internarea. Toata discutia noastra atat cu cele 2 asistente cat si telefonic cu acea doctor nu a durat mai mult de 15 minute, dupa care am iesit in curtea spitalului si am asteptat linistiti sa plecam.

Nu a făcut scandal și a căutat să respecte toate regulile

In concluzie, nu am facut niciun scandal, n-am avut niciun comportament agresiv sau limbaj obscen vis a vis de cadrele medicale si nici n-am devenit violenti asa cum a declarat managerul spitalului. Doar ca am parasit unitatea medicala refuzand internarea. Noi am asteptat in curtea spitalului timp de o ora pana am plecat cu un autoturism personal si, daca faceam scandal asa cum s-a relatat, cu siguranta politia ar fi intervenit rapid si ne-ar fi tras la raspundere. Banuiesc ca au camere de supraveghere si se poate demonstra ca nu am fost agresivi cu nimeni. Ulterior, tot in acea seara, dupa ce am ajuns acasa, am fost sunat de politia din Gaesti care ma obliga sa ma intorc la spital pentru internare sau daca refuz mi se va intocmi dosar penal.  Relatez toate aceste intamplari deoarece din punctul meu de vedere nu mi s-a parut normala toata aceasta experienta prin care am trecut si nu doresc sa mi se faca dosar penal pentru acest lucru, fapt care pe mine ma va afecta atat in viata de zi cu zi, cat si in cariera mea profesionala”, își încheie povestea Ionuț Igantu din Pucioasa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net