«Papi sarmalele astea şi nu mai uiţi când e ziua nevesti-tii»

Ultima actualizare:

Au venit din Braşov, Alba, Galaţi, Dâmboviţa sau Maramureş. Cei mai de soi ţărani, încărcaţi cu cele mai de soi bucate, s-au adunat în Parcul Naţional din Capitală să dea tot ce au mai bun pentru bucureşteni.

Cârnaţi şi mezeluri după reţete numai de ei ştiute, sortimente de bârnzeturi de oaie, capră sau vacă, plăcinte de la poalele Munţilor Apuseni, zeci de gemuri şi prăjituri de casă...

Cea mai căutată a fost ieri tanti Livia Lăpuşanu. Sarmalele cu păsat pe care le face maramureşeanca îşi răspândeau mirosul în tot târgul.

„Cu sarmalele mele nu mai uiţi când e ziua nevestei. Au porumb măcinat, care e bun pentru memorie", îşi laudă ea marfa. Târgul e deschis până luni inclusiv.

Reţeta de sarmale

Se taie mărunt ceapa şi se căleşte în ulei, într-o cratiţă mare. Păsatul spălat (porumb alb măcinat) se pune peste ceapă.

Se adaugă câteva linguri de pastă de roşii, sare, mărar, cimbru, morcov şi o cană de apă. Se amestecă bine, se lasă la răcit, apoi se înfăşoară în foaia de varză.

Pe fundul oalei se pun mai multe foi de varză şi apoi se aşază sarmalele în straturi. Se fierbe totul la foc mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net