Patriarhul s-a rugat pentru bolnavii de coronavirus, dar și pentru cadrele medicale

Ultima actualizare:

    Patriarhul Daniel s-a rugat pentru bolnavii de coronavirus, dar și pentru cadrele medicaleFoto: basilica.ro
Patriarhul Daniel s-a rugat pentru bolnavii de coronavirus, dar și pentru cadrele medicaleFoto: basilica.ro

Duminică, în plin post al Paștelui, Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie și s-a rugat pentru toți cei bolnavi de coronavirus, dar și pentru medicii și asistentele care depun eforturi în depășirea pandemiei. Capul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit și despre semnificaţiile duhovniceşti ale postului şi a îndemnat să ne întărim în această practică pe care a definit-o ca „foame şi sete după Dumnezeu”.

În predica rostită duminică la paraclisul Sf. Grigorie Luminătorul, Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre semnificaţiile duhovniceşti ale postului şi a îndemnat să ne întărim în această practică edenică pe care a definit-o ca foame şi sete după Dumnezeu, scrie basilica.ro. „Întărirea în postire înseamnă că transformăm foamea și setea fizică în foame și sete de Dumnezeu, în foame și sete după iubirea lui Dumnezeu”, a subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Preafericirea Sa a explicat că întărirea în post este definită prin renunţarea la „mâncăruri şi desfătări materiale pentru a ne îmbogăți duhovnicește, pentru a ne hrăni din cuvântul lui Dumnezeu, din rugăciunea Bisericii, din rugăciunea noastră personală, din faptele noastre ajutând pe semenii noștri”.

Postul și rugăciunea, doi mari „aliați” în lupta cu virusul

Părintele Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie și s-a rugat pentru toți cei bolnavi de coronavirus, dar și pentru medicii și asistentele care depun eforturi în depășirea pandemiei. În cuvânt, Patriarhul României a făcut referire la evanghelia duminicală care ne prezintă vindecarea unui copil stăpânit de un duh necurat şi a afirmat că textul biblic ne oferă un răspuns în lupta noastră cu pandemia actuală. „Aproape întreaga lume suferă de această pandemie provocată de un virus nevăzut, de un duh mut și surd care nu se arată, nu vorbeşte, nu face zgomot, dar ne arată lucrarea lui de chinuire a oamenilor, prin spaimă, prin panică, prin suferință și adesea prin moartea pe care o produce în cei care au o imunitate mai slăbită”, a spus Patriarhul. Credinţa, postul şi rugăciunea au un rol important în lupta duhovnicească pe care trebuie să o purtăm cu această molimă care afectează societatea contemporană, a adăugat el. „Deci Evanghelia de astăzi ne arată cum trebuie să ne luptăm cu acest virus, cu acest duh mut și surd. Ne luptăm mai întâi prin întărirea în credință, prin întărirea în rugăciune, prin intensificarea rugăciunii, prin postul care înseamnă o căutare mai intensă a iubirii lui Dumnezeu și o practicare mai intensă a iubirii față de semenii noştri”, a precizat Preafericirea Sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net