Patronatele din Turism dau Guvernul în judecată! Acestea au anunțat că vor face acest lucru dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie. Statul este acuzat de subminarea economiei naționale.


Patronatele din Turism intenționează să acționeze Guvernul în instanță pentru subminarea economiei naționale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie.

Ele spun că de la jumătatea lunii peste 500.000 de români și-au achiziționat deja servicii de cazare în țară, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condiții.

Reprezentanții patronatelor afirmă că și o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv față de alte țări din zonă, care au ridicat restricțiile.

În plus, decizia ar arunca în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din țară.

Patronatele din Turism dau Guvernul în judecată. Vor ca restaurantele din hoteluri să se deschidă 

”Dacă nu se deschid cel puțin restaurantele hotelurilor pe data de 15 iunie, putem să spunem adio turismului românesc, deoarece sunt peste 500.000 de persoane care au achiziționat, începând cu 15 iunie, vacanțe în România ce includ servicii de cazare cu masa, care nu pot fi prestate în aceste condiții. Multe dintre hotelurile din orașe, stațiuni sau de la munte, nu beneficiază de terase care să asigure serviciile pentru toți turiștii cazați, motiv pentru care nu își vor putea desfășura activitatea. În condițiile în care nu au putut funcționa în ultimele trei luni, iar fiecare zi din sezonul care tocmai a început e esențială pentru a minimiza pierderile generate de efectele pandemiei de coronavirus, estimăm că, dacă nu se deschid restaurantele pe data de 15 iunie și se întârzie cel puțin două săptămâni această măsură, mai mult de 70% dintre hotelurile din România vor da faliment", a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

mohammad-murad.jpg

Mohammad Murad, președintele FPTR, acuză Guvernul de subminarea economiei naționale
Mohammad Murad, președintele FPTR, acuză Guvernul de subminarea economiei naționale

Acesta mai spune că decizia Guvernului a șocat întreaga industrie și se întreabă cum de alte state au dat undă verde Turismului.

”Dacă această decizie a fost luată pe baza unui studiu real, așa cum se afirmă, ne întrebăm dacă țări precum Grecia, Bulgaria sau Turcia nu au facut acest tip de studiu, în condițiile în care ele au ridicat deja restricțiile pentru restaurante. Patronatele din Turism vor iniția un proces împotriva Guvernului României pentru subminarea economiei naționale”, a conchis Mohammad Murad.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/iohannis-vrea-prelungirea-starii-de-alerta-din-15-iunie-se-redeschid-cresele-piscinele

https://www.click.ro/news/national/motivele-pentru-care-multe-terase-au-ramas-inchise-bani-multi-cheltuiti-incasari-mici

https://www.click.ro/news/bucuresti/se-da-drumul-la-petreceri-poftiti-vacanta-culinara-sau-la-terase

 

Loading...