Percheziţii la casa patronului Hexi Pharma şi la zeci de spitale din ţară

Ultima actualizare:

    Dezinfectanții Hexi Pharma, vânduți spitalelor românești erau diluați chiar și de zece ori
Dezinfectanții Hexi Pharma, vânduți spitalelor românești erau diluați chiar și de zece ori

Mai multe percheziţii au loc sâmbătă (7 mai) la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea. Poliţiştii au descins la spitale din jumătate din judeţele ţării, potrivit unui comunicat de presă.

Poliţiştii şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ridică documente de la sediul central Hexi Pharma din Bucureşti, dar şi probe din biocizi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia, conform Mediafax. Aceleaşi surse susţin că sunt percheziţii şi acasă la patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Peste 150 de poliţiştii din 21 de judeţe şi Bucureşti participă la pecheziţii în spitale, de unde ridică probe şi documente. Sunt controlate 25 de spitale, potrivit unui comunicat al PoliţieiRomâne.

Aceasta este prima acţiune de la începerea anchetei, percheziţiile fiind făcute sub coordonarea Parchetului General.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicire a combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanţilor din spitale, a anunţat, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, "pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare".

Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor efectuate a fost făcută publică de Ministerul Sănătăţii. Pe ea sunt 50 de spitale dintr-un total de 289 controlate, adică un spital din şase. Acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net