Situație ciudată la Spitalul Orășenesc din Deta, județul Timiș. 45 de persoane nu s-au putut imuniza duminică, deși aveau programare. Motivul: dozele cu ser fuseseră atribuite altora, care nu aveau programare, dar s-au prezentat la spital. Cei rămași nevaccinați au fost sunați și reprogramați pentru zilele viitoare.


Cum s-a putut întâmpla acest lucru? Directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, a explicat la Digi24 că în ultimele zile au venit la poarta spitalului bătrâni de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, unele greu deplasabile, care nu aveau programare și nici aparținători care să-i programeze. Cum se încadrau în etapa a doua, epidemiologul spitalului, care este și șeful centrului de vaccinare, a luat decizia să-i vaccineze. Astfel, spitalul a rămas fără doze, iar cei programați duminică au fost sunați și rugați să vină peste câteva zile.

Au fost vaccinați bătrâni și bolnavi care s-au prezentat la poarta spitalului, fără programare

„Normal că au fost vaccinaţi alţii, vaccinul nu l-am înghiţit. Persoanele de 65 de ani, chiar 80 de ani, când ne trezim cu ei în faţa centrului ce putem să spunem?”, a declarat pentru PRO TV Al Helau Nidal, director la Spitalul Orășenesc Deta. „Epidemiologul, pe bună dreptate, a luat decizia ca toate aceste persoane care se prezintă să fie vaccinate. De aici a apărut o mică diferenţă între dozele disponibile și pacienții programați. Aceștia au fost sunați și rugați să se prezinte începând cu ziua de marți”, a completat Codruța Emilia Bungau, coordonatorul centrului de vaccinare. Se pare că toți au înțeles situația, cu excepția unei singure persoane.

Totuși, directorul DSP Timiș recunoaște că nu s-a procedat corect și promite că va trimite o echipă la Deta pentru a discuta și preîntâmpina pe viitor acest gen de situații, care pot crea haos.

 
 
Loading...