În prima lună de școală, 14 septembrie – 11 octombrie 2020, s-au înregistrat 3.631 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la copii și elevi cu vârsta între 0 și 19 ani, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății și analizate de Edupedu.ro. Numai în ultima săptămână au fost diagnosticate 1.283 de cazuri de Covid-19.


Totuși, în absența unor date oficiale, nu se știe câți copii s-au infectat la școală, câți acasă sau în alte medii, deci nu se poate estima rolul școlii în această creștere a numărului de cazuri.

Prima lună de școală este de departe perioada cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri pentru grupa de vârstă 0-19 ani, de la debutul pandemiei.

În a patra săptămână de școală, 5-11 octombrie 2020, au fost 1.283 de cazuri de infectare la copii și tineri, majoritatea cu vârstă școlară și preșcolară. Astfel, creșterea a fost de peste 38% față de săptămâna precedentă, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro.

Între numărul de cazuri din săptămâna 4 (5-11 octombrie) și numărul cazurilor înregistrate în prima săptămâna (14-22 septembrie) creșterea este de peste 93%.

Citește și:

Deschiderea școlilor. La câte cazuri de Covid-19 se suspendă cursurile într-o unitate de învățământ

Rata de îmbolnăvire s-a triplat față de săptămâna premergătoare școlii

Dacă în săptămâna premergătoare școlii, 7-13 septembrie, se înregistrau câte 78 de cazuri pe zi, în medie, această rată s-a dublat și triplat în a patra săptămână de școală, 5-11 octombrie.

În medie, în a patra săptămână de la deschiderea școlii, au fost 180 de cazuri pe zi, cu un minimum de 124 de cazuri pe 5 octombrie și un maximum 241 de cazuri sâmbătă, pe 10 octombrie. Diferența dintre prima și ultima zi a săptămânii a patra fiind de la simplu la dublu.

 
 
Loading...