Pe lângă procesul Colectiv, în care este judecat, fostul primar al Sectorului 4 mai era cercetat penal după o plângere făcută de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, pentru demolarea unei clădiri în perioada. De această acuzaţie a scăpat însă.


Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru distrugerea unui element de patrimoniu construit şi pentru abuz în serviciu, în urma plângerii formulate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul (ASB). În replică, Piedone a explicat, în vremea în care era prmar, că demolarea imobilului s-a făcut în baza deciziei fostului edil al sectorului, Adrian Inimăroiu, la solicitarea Mânăstirii Sămurcășești, în calitate de proprietar, deoarece clădirea reprezenta un pericol pentru cetăţeni, fiind într-o avansată stare de degradare. În plus, imobilul în discuție nu era și nu a fost niciodată inclus pe lista monumentelor istorice și nu a fost declarat monument istoric.  

În urma cercetărilor, procurorii au ajuns la concluzia că demolarea a fost făcută legal, iar Piedone trebuie scos de sub urmărire penală. 

 
 
Loading...