Plaje ca-n Paris în parcul Pantelimon

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bucureştenii nu trebuie să mai bată drumul până la mare pentru a face plajă. În Parcul Pantelimon, pe malul lacului cu acelaşi nume, va apărea, din martie 2012, o zonă cu nisip fin, umbreluţe şi şezlonguri. Investiţia se ridică la 4,2 milioane €.

Ca la Paris, pe malul Senei, nu va mai fi doar o vorbă goală pentru bucureşteni. Edilii din sectorul 3 au început transformarea Parcului Pantelimon într-o „plajă urbană", după modelul zonei de pe malurile celebrului fluviu care străbate Parisul.

Aici va fi amenajată plaja urbană din Parcul Pantelimon

simeon stalpnicul png

Cei care vor alege să se prăjească la soare pe plaja din parc vor avea la dispoziţie un strat de 60 cm de nisip. „Refacem totul, de la alei la iluminat. Vom aduce gazon, şezlonguri, umbreluţe, duşuri, vom amenaja cabine, terenuri de sport şi spaţii de joacă pentru copii. Vor fi nouă chioşcuri cu dulciuri, mâncare, articole de plajă, bere şi suc", ne explică arhitectul-şef al sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu.

O suprafaţă de un hectar va fi zona de elită, unde nu se va intra decât cu plata unei taxe. Restul pe gratis. „Am ales acest parc pentru că este o zonă liniştită şi are staţia de metrou Pantelimon la intrare, astfel că orcine poate ajunge repede", a precizat arhitectul Dumitraşcu. „Nu am mai fost la mare de mulţi ani pentru că nu îmi permit, aşa că sunt fericit la gândul că o să am plajă la câţiva paşi de casă", se bucură Nea Matei, unul dintre cei care urmăreau ieri cu uimire transformarea parcului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net