Planul bolnav al unui asistent medical! A vrut să vândă sângele furat de la spital

Ultima actualizare:

A incercat apoi sa vândă sângele unui angajat al Institutului de Hematologie. Acesta, împreună cu doctorii, au alertat poliţia şi individul a fost reţinut, informează ştirile Pro Tv.

Surse din poliţie susţin că suspectul lucrează la secţia de hematologie a Spitalului Colţea. Bărbatul chiar încerca să devină donator de sânge şi trecuse toate testele preliminare. Joi era aşteptat să i se facă prima recoltare.

După ce a păstrat punga 3 zile în congelatorul de acasă, asistentul a venit, la sfârşitul programului, aici la Institutul de Hematologie. Era deja acceptat ca donator de sânge, iar în timp ce aştepta pe hol să îi vină rândul pentru recoltare l-a abordat pe un asistent medical. I-a spus că pot face o afacere, pentru că are cu el o pungă cu sânge pe care i-a şi arătat-o, într-o sacoşă.

Pentru că nu ştia dacă omul era periculos, angajatul centrului a urmat procedura de urgenţă şi a alertat imediat autorităţile.

Până ce oamenii legii vor lămuri incidentul, a fost întărită paza în toate centrele de transfuzii din ţară.

Bărbatul este cercetat în stare de  libertate, însă riscă să rămână fără serviciu şi să ajungă la puşcărie.

UPDATE 11.15 A fost începută o anchetă internă la Spitalul Colţea

“Conducerea Spitalului Clinic Colţea a aflat cu indignarea în cursul zilei de 27.09.2013 de fapta comisă de un salariat al său. Prima măsura de urgenţă luată imediat a fost interzicerea accesului salariatului la pacienţi. Concomitent s-a demarat o anchetă internă care este în curs de derulare şi ale căror concluzii le vom face cunoscute”, au spus reprezentanţii unităţii sanitare, potrivit Mediafax.

Totodată, Spitalul Colţea a colaborat cu organele de anchetă, oferind toate datele solicitate. “Conducerea Spitalului Clinic Colţea va lua toate măsurile în această situaţie, pe care o considerăm deosebit de gravă şi cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent”, au mai spus reprezentanţii unităţii sanitare.

Un asistent de la Spitalul Colţea din Capitală este cercetat după ce a sustras o pungă cu sânge destinat unui pacient şi a încercat să o predea unui centrul de transfuzii, pentru a primi o zi liberă de la serviciu, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun şi bonuri valorice de 63 de lei.

Asistentul medical se numeşte Petre Filimon şi are 37 de ani. El lucrează la secţia de hematologie a Spitalului Colţea, au precizat, pentru Mediafax, surse din Poliţie.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că au fost alertate toate centrele de transfuzie din ţară, pentru a fi depistate eventuale cazuri similare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net