În urma ploilor abundente și vântului puternic de luni (19 mai), au fost afectate 25 de localități din 11 județe (Argeș, Bistrița-Năsăud, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Mureș, Suceava, Teleorman și Vâlcea) și municipiul București.


Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 25 locuințe, 43 curți și anexe, 11 subsoluri și beciuri, un obiectiv social, precum și pentru degajarea a 21 copaci și 1 stâlp de electricitate care au avariat 17 autoturisme. De asemenea, un acoperiș a fost dislocat de vânt. De asemenea, în ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuți pe carosabil sau aluviunilor pe 4 drumuri naționale (DN 13B – HR, DN12 – HR, DN1D – PH și DN 1B – PH) și 3 drumuri județene (DJ 153D – HR, DJ 102F – PH și DJ 100C - PH), potrivit IGSU. 

Trei persoane au primit îngrijiri medicale

Din cauza vântului care a desprins crengile unui copac, trei persoane din municipiul București au primit asistență medicală și au fost transportate la spital, însă din fericire nu prezentau leziuni grave.
În localitate Suseni din județul Harghita, unde din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureș au fost inundate mai multe curți și grădini. Având în vedere nivelul apei din curtea gospodăriei, patru persoane (1 copil si 3 adulți) au fost evacuate preventiv la rude până la retragerea apei.
În acest moment se acționează în județele Bistrița-Năsăud și Harghita pentru evacuarea apei din locuințe, curți, beciuri, grădini și pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil.

Autoritățile recomandă oamenilor să anunțe imediat prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol.

Cod roșu de inundații pe mai multe râuri

Hidrologii au emis un cod roşu de inundaţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu. Locuitorii din şapte localităţi din zona respectivă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert. Codul roşu de inundaţii în Bistriţa-Năsăud este valabil până la ora 15.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud”, a anunțat INHGA, potrivit observator.tv.

  • foto: ISU
  • foto: ISU
  • foto: ISU
  • foto: ISU
  • foto: ISU
  • foto: ISU
  • foto: ISU
1/7
Loading...
Citeste tot despre: