Poetul Adrian Păunescu ar fi împlinit vârsta de 76 de ani

Ultima actualizare:

    Adrian Păunescu a rămas în memoria românilor ca un mare poet. Pe 20 iulie, ar fi împlinit 76 de aniFOTO: adevarul.ro
Adrian Păunescu a rămas în memoria românilor ca un mare poet. Pe 20 iulie, ar fi împlinit 76 de aniFOTO: adevarul.ro

Adrian Păunescu a rămas în memoria românilor ca un mare poet. Pe 20 iulie, ar fi împlinit 76 de ani. Au trecut aproape nouă ani de când a murit, dar fiul său Andrei continuă să îi mențină memoria vie, prin fenomenul ”Cenaclul Flacăra”, o creație a tatălui său.

Adrian Păunescu este cunoscut ca un mare poet, prolific și năvalnic, dar și pentru fenomenul ”Cenaclul Flacăra” unde s-au lansat zeci de artiști. Însă, Adrian Păunescu a fost și director de reviste, eseist, textier, scriitor, traducător și om politic.

Adrian Păunescu a debutat furtunos, iar întreaga sa carieră a fost de forță. A debutat ca autor literar în anul 1960, la 17 ani. Autorul a peste cincizeci de cărţi, în majoritate volume de versuri, Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeţi români contemporani. Cărţile sale au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

”Cenaclul Flacăra” a fost o rampă de lansare pentru zeci de artiști, iar revista ”Flacăra” a fost un succes în plin comunism. După 1990, se retrage din viața publică, dar revine curând și devine senator încă din legislatura 1992 – 1996.

Adrian Păunescu, biografia

  • După moartea sa, pe 5 noiembrie 2010, la 67 de ani, am aflat amănunte picante despre viața sa. Fiul său, Andrei Păunescu a făcut dezvăluiri uluitoare despre celebrii săi părinţi, poeta Constanța Buzea și Adrian Păunescu.
  • Constanţa Buzea a fost prima soţie a lui poetului şi au avut împreună doi copii, pe Ioana şi Andrei. A fost o dragoste năvalnică. Nu mai puteau trăi unul fără altul şi au decis să se căsătorească, în anul 1961. Ea avea 20 de ani, iar el 18 ani, proaspăt sosit în Capitală. Însă, infidelităţile soţului său, printre altele, au dus la destrămarea mariajului. “A fost o dragoste mare, dar nu au ştiut că nu o să se potrivească niciodată. Au stat căsătoriţi până în 1977, când s-a dat sentinţa definitivă pentru divorţ”, a povestit Andrei Păunescu, fiul celor doi poeţi, la emisiunea “Doamne de poveste”.
  • Problemele şi certurile dintre părinţi, apoi divorţul cutremurător, i-au marcat pentru totdeauna pe cei doi copii ai cuplului. Procesul de divorţ a durat trei ani chinuitori. Andrei a rămas cu tata, iar sora lui, Ioana, a fost încredinţată mamei.
  • Constanța Buzea este socotită unul dintre cei mai mari poeţi români contemporani. Opera Constanţei Buzea numără peste 20 de volume, la care se adaugă câteva cărţi pentru copii, apreciate şi răsplătite cu premii literare. A încetat din viaţă pe 31 august 2012, la 71 de ani.
  • Adrian Păunescu s-a recăsătorit în 1990 cu Carmen Păunescu, cea care i-a rămas aproape până la moarte. În 2010, la moartea lui Adrian Păunescu, poeta Constanţa Buzea nu a luat parte la ceremonia de înhumare.
  • Ioana Păunescu, fiica ei, care a îngrijit-o în ultimii ani, a murit răpusă de cancer la doar 44 de ani. În ultimii ani ai existenţei sale, Constanţa Buzea a fost foarte precaută cu apariţiile publice şi a refuzat cu obstinaţie interviurile.
  • Citește și
  • Fiica secretă a lui Adrian Păunescu, în război cu fraţii vitregi. "Nu există scuză!"
  • «M-am iubit cu Păunescu în ’67 şi am făcut-o pe Andreea»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net