Pofitiți la distracție, de Ziua Europei!

Ultima actualizare:

    Sunt organizate evenimente în toată țara, de Ziua EuropeiFOTO: opiniatimisoarei.ro
Sunt organizate evenimente în toată țara, de Ziua EuropeiFOTO: opiniatimisoarei.ro

Sunt organizate în toată țara evenimente pentru a marca Ziua Europei. Toate statele UE vor face la fel. Pe continentul nostru, sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pe Uniunea Europeană.

Este sărbătoare pe tot continentul. La data de 9 mai 1950, ministrul francez Robert Schuman a făcut o declarație istorică: a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni din franța, Germania și din alte state, ceea ce a condus la înființarea Comunității Europene (1958), devenită Uniunea Europeană (1993). Scopul înființării acestei comunități a fost, de la început, colaborarea economică și politică, pentru a înlătura posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

La data de 9 mai, instituțiile UE își deschid porțile pentru public. Birourile locale ale UE din Europa și din întreaga lume organizează diverse activități și evenimente, pentru toate vârstele.

Unde ne distrăm?

Mii de bucureșteni sunt așteptați miercuri, 9 mai, de la ora 18, în Parcul Izvor la concertul aniversar de Ziua Europei organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Începând cu ora 18, pe scena din Parcul Izvor vor concerta Loulou & Balkanian Project, Ami, Mircea Eremia, Mira, Ioana Ignat, Ana Baniciu, Sore, Vanotek, Alina Eremia, Antonia, VUNK, The Motans. Pe parcursul celor cinci ore de concerte, în Parcul Izvor va fi amplasată o zonă de food court. Accesul este gratuit.

În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare și există monumente dedicate, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene. În Bucureşti, va avea loc o ceremonie, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, de pe esplanada Universității Naţionale de Apărare „Carol I”.

În toată țara, autoritățile locale au organizat evenimente. De plidă, la Arad, de la ora 11, va începe un program artistic cuprinzând dansuri cu ansamblurile unor licee arădene, dar și cu cei de la Complexul Curcubeul, iar de la ora 12 va avea loc un moment de dans oferit de X Style Mini Kids, X Style Kids, P Kids Crew, Doma Kids și Next X Style. De la ora 13 va avea loc, în parc, un concert de muzică rock și ușoară, cu trupele Fantazia, Late November, Chriss Grey și iBand.

La Sibiu, va fi jazz cu Adrian Nour și un concert extraordinar susținut de London Schools Symphony Orchestra. Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri oferită de Villa Vinea, producători transilvăneni cu o bogată experiență italiană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net