Sunteți invitați să descoperiți gustul bucatelor tradiționale din diferite regiuni ale României, de la brânzeturi, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, până la salată de icre, cozonaci, prăjituri, băuturi spirtoase și vinuri. Le găsiți pe toate, în acest weekend, în curtea Ministerului Agriculturii.


În acest weekend, este târg bogat cu produse tradiționale românești în curtea Ministerului Agriculturii, Bulevardul Carol I 2-4 (Piața Universității). Târgul ”Mâncăm și trăim românește” este organziat în contextul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie. Târgul va fi deschis de vineri până duminică, între orele 10:00 - 17:00.

Târg cu bucate tradiționale în curtea Ministerului Agriculturii

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2019, cu ocazia Zilei Naționale a României, Ministerul Agriculturii își deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești. Târgul va fi deschis de vineri până duminică, între orele 10.00 – 17.00.

Ministrul Nechita-Adrian Oros va deschide oficial evenimentul, vineri 29 noiembrie, la ora 11.00.  

Cu această ocazie va înmâna grupurilor aplicante dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru cele două produse recent recunoscute, ”Cârnați de Pleșcoi” și ”Telemea de Sibiu”.

La acest târg veți putea cumpăra produse din lapte și carne, dulcețuri, miere şi produse ale stupului, zacuscă etc.

Vizitatorii târgului de 1 Decembrie, „Mâncăm și trăim românește”, sunt invitați să descopere gustul bucatelor din diferite regiuni ale României, brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf în coajă de brad şi în membrană naturală, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, drob de porc, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, salată icre crap sau ştiucă, batog sau pastramă, macrou afumat la rece, sardeluţe, păstrăv afumat în cobză de brad, cozonac, prăjituri, pită coaptă pe vatră, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase și vinuri.

Citește și:

Caltaboș, drob, lebăr și cârnați, marcă înregistrată. Șase noi produse tradiționale au fost atestate

Şi scrumbia afumată e marcă înregistrată

 
 
Loading...