Cei doi foşti angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală, care au permis funcţionarea ilegală a clubului Colectiv, ar putea fi eliberaţi din arestul preventiv în zilele care urmează şi plasaţi în arest la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Militar au aprobat contestația lor, însă decizia poate fi atacată de procurori.


George Matei şi Antonina Radu, foşti ofiţeri-inspectori în cadrul ISU Bucureşti, ar putea ajunge acasă în zilele următoare, dacă instanța va menține decizia de marți și după contestația procurorilor. Arestul preventive va fi înlocuit astfel cu arestul la domiciliu. Cei doi au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Pe 10 noiembrie 2014, Tribunalul Militar a decis arestarea lui George Matei şi plasarea în arest la domiciliu a Antoninei Radu, instanţa motivând în cazul acesteia că are în îngrijire o fiică de opt ani şi un frate de 42 de ani fără niciun venit, cu handicap psihiatric accentuat. Pe 14 noiembrie a fost însă arestată şi Antonina Radu, prin decizia definitivă a Curţii Militare de Apel.

Cei doi au ajuns după gratii după ce au fost acuzați că au permis funcţionarea clubului Colectiv, deși știau că nu îndeplinește condițiile legale referitoare la protecția împotriva incendiilor. Mai mult, ei nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor şi intereselor legitime ale mai multor persoane fizice şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

ISU București-Ilfov s-a constituit parte civilă în proces pentru a recupera o pagubă de peste 92.000 de lei, reprezentând costurile intervenției din seara de 30 octombrie 2015 și profitul net pe care clubul l-a realizat ca urmare a actelor ilegale comise de angajații ISU. Dacă vor fi plasați în arrest la domiciliu, cei doi foști ofițeri vor locui în apartamentele lor care acum se află sub sechestru asigurător până la recuperarea prejudiciului cauzat ISU.

 

 

 

 
 
Loading...