Ponta promite preţuri mai mici cu 5%

Ultima actualizare:

    Victor Ponta  a prezentat ieri  programul de  guvernare, iar  de sâmbătă  începe treaba
Victor Ponta a prezentat ieri programul de guvernare, iar de sâmbătă începe treaba

Avem guvern nou. Avem şi program de guvernare. Click! îţi spune ce ne aşteaptă în următorii patru ani.

Noul Guvern Ponta e aproape gata să intre în pâine. Ieri, miniştrii propuşi de premier au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, iar azi urmează să fie votaţi în plen. După ce vor depune jurământul la Cotroceni, cei 27 de miniştri se vor întâlni sâmbătă la prima şedinţă de Guvern. Totodată, Victor Ponta a finalizat şi programul de guvernare pentru 2013-2016.

- Guvernul îşi propune să reducă în următorii patru ani TVA de la 24% la 19%, nivelul de dinainte de majorarea aplicată la 1 iulie 2010.- Pentru stimularea sectorului privat şi pentru crearea de locuri de muncă, se prevede menţinerea plafonului de 16% pentru cota unică, cu introducerea pe parcursul mandatului a trei cote stabilite pe grile de venit de 8%, 12%, respectiv 16%.- Se propune reducerea CAS cu 5% pentru angajatori (acum este 20,8% pentru angajator şi 10,5 % pentru angajat) şi reducerea integrală a plăţii CAS datorată de angajatori pentru un an dacă crează noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii locului de muncă un an).

- Guvernul îşi propune să reducă, în intervalul 2013-2016, TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%.- Scutirea de impozit, pe o perioada de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorării capitalului social la societăţile unde sunt acţionari.- Pentru IMM-uri creşte plafonul de scutire de TVA la 65.000 € şi se va aplica un control financiar fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani.- Se propune pentru următorii patru ani reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale (taxe pentru servicii, cum ar fi taxele de timbru fiscal, taxele de licenţiere în diverse domenii, cele platite pentru obţinerea unor documente - de identitate, cazier judiciar sau fiscal, taxe de mediu, taxa de autorizare pentru servicii poştale, taxa de înscriere a agenţilor imobiliari).

info
info

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net